Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
для пісочного тіста:
маргарин (хорошої якості) 1 пачка (200 г)
цукровий пісок 3/4 склянки
яйце 1 шт.
сода 0,5 ч. л.
борошно 2 склянки
для начинки:
сир однорідної маси 400 г
яйця 2 шт.
цукрова пудра 3/4 склянки
ванільний цукор 1 пачка
цедра лайма
кисло-солодке варення або мармелад (у мене варення з аличі)
цукрова пудра (можна зі смаком кориці або ванілі) для посипання
Спосіб приготування:
Маргарин заморозити. Натерти на крупній тертці в миску. Всипати борошно. Додати цукровий пісок. Вбити яйце. Додати соду. Всю масу перемішати, скачати в кулю і поставити на 30 хвилин у холодильник.
Для начинки в ємність покласти сир, всипати цукрову пудру і ванільний цукор. Розбити яйця. Цедри лайма натерти і додати в начинку, все перемішати.
Форму для випічки змастити маргарином. Розділити тісто на дві частини, розкачати в однакові пласти. Покласти перший шар тесту у форму. Змастити тісто варенням.
Рівномірно розподілити по всій поверхні сирну начинку. Накрити другим шаром. Поставити форму з випічкою в духовку. Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Готову випічку вийняти з духовки, злегка охолодити і нарізати ромбами. Посипати ромбики цукровою пудрою і подати до столу.
Приємного апетиту!