Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    для пісочного тіста:
    маргарин (хорошої якості) 1 пачка (200 г)
    цукровий пісок 3/4 склянки
    яйце 1 шт.
    сода 0,5 ч. л.
    борошно 2 склянки
    для начинки:
    сир однорідної маси 400 г
    яйця 2 шт.
    цукрова пудра 3/4 склянки
    ванільний цукор 1 пачка
    цедра лайма
    кисло-солодке варення або мармелад (у мене варення з аличі)
    цукрова пудра (можна зі смаком кориці або ванілі) для посипання
    Спосіб приготування:
    Маргарин заморозити. Натерти на крупній тертці в миску. Всипати борошно. Додати цукровий пісок. Вбити яйце. Додати соду. Всю масу перемішати, скачати в кулю і поставити на 30 хвилин у холодильник.
    Для начинки в ємність покласти сир, всипати цукрову пудру і ванільний цукор. Розбити яйця. Цедри лайма натерти і додати в начинку, все перемішати.
    Форму для випічки змастити маргарином. Розділити тісто на дві частини, розкачати в однакові пласти. Покласти перший шар тесту у форму. Змастити тісто варенням.
    Рівномірно розподілити по всій поверхні сирну начинку. Накрити другим шаром. Поставити форму з випічкою в духовку. Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.
    Готову випічку вийняти з духовки, злегка охолодити і нарізати ромбами. Посипати ромбики цукровою пудрою і подати до столу.
    Приємного апетиту!