Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Всі чули про пампухи, маленькі булочки подаються до перших страв, найчастіше до українського борщу, спробуйте приготувати мій варіант пампухів з часником на кислому молоці.
    Інгредієнти:
    * Молоко (домашнє, кисле; кімнатної температури) - 240 мл;
    * Яйце куряче (+ жовток для змащування) - 1 шт;
    * Борошно пшеничне - 500 г;
    * Маргарин (або вершкове масло) - 20 г;
    * сухі Дріжджі - 7 м;
    * Цукор - 1 ст.л.;
    * Сіль (+0,25 ч.л. для соусу) - 1 ч.л.;
    * Часник - 3 зуб.;
    * Олія (можна домашнє; для соусу) - 1 ст.л.;
    * Вода (холодна, кип ’ ячена; 1 ст.л.-для соусу; 1ст.л.-для змащування) - 2 ст.л.;
    У відерце хлібопічки налити молоко, покласти яйце розтоплений маргарин або масло. Додати просіяне борошно, центр дріжджі, по кутах сіль і цукор. У меню вибрати програму для замісу дріжджового тіста (у мене 1,5 години).
    Готове тісто розділити на 23-25 шматочків. Формуємо круглі маленькі булочки. Кладемо булочки на деко, застелений папером для випічки.
    Ставимо на сходження в тепле місце ( я ставлю на 20 хвилин на масляний обігрівач). Змащуємо сумішшю жовтка та молока (води).
    Ставимо в розігріту духовку,випікаємо при 190 градусів 20 хвилин.
    Готуємо соус: Часник потерти на середній тертці або видавити через прес, змішати з сіллю, рослинним маслом і водою.
    Полити пампушки соусом, струсити, щоб соус потрапив на всі булочки. Подати до першого страви. Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена М