Інгредієнти:
* Крохмаль - 85 г
* Борошно пшеничне - 220 г
* Масло вершкове (вершковий маргарин) - 150 г
* Цукор - 100 г
* Яйце - 1 шт
* Ванільний цукор (бажано, Butter-Vanille або Bourbon-Vanille) - 1 ч. л.
* Горіхи (мелені - 100 гр, дрібно посічені - 100 гр; волоський або лісовий, або земляний) - 200 г
Приготування:
Насипати в чашку борошно, крохмаль, цукор. Додати м'яке олія, яйце, ванілін і швидко замісити тісто (краще це робити холодними руками, довго тісто не місити, інакше воно "затягнеться" і печиво вийде жорстким).
Вийшло тісто розділити на 2 частини, одну частину вмішати дрібно посічені горіхи і сформувати довгий валик, приблизно 3 см в діаметрі.
Другу частину тіста розкачати в прямокутник, з краю покласти горіховий валик і загорнути його в рулет.
На стіл (я працювала на папері для випічки) насипати молоті горіхи і прокотити за ним рулет, щоб горіхова крихта була з усіх сторін.
Включаємо духовку на 200*С. Нарізаємо рулет на шайбочки (я робила це звичайної ниткою, оскільки від ножа тісто мнеться, акуратно переносимо на лист і відправляємо в розігріту духовку.
Випікаємо 12-15 хвилин при 200*С.
Фото і рецепт: Hyazinthe