Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Фламмкухен - «оповитий полум'ям». Подають у Франції і Германии.Тесто може бути дуже різноманітне, мені зустрічалися рецепти від дріжджового до бездріжджового. Але смак, однозначно, завдяки начинці - це дуже смачна страва, а головне, не важко для шлунка, що особливо важливо в святковий час!
Інгредієнти:
* Тісто листкове дріжджове - 1/2 упак.
* Цибуля ріпчаста - 200 г
* Сметана - 150-200 г
* Бекон (копчений бекон або копчена ковбаса) - 100 г
* Суміш перців (або просто мелений перець)
* Сіль
Приготування:
У даному випадку я використовувала заморожене тісто - його необхідно лише розморозити.
Якщо робити тісто своїми руками, можна зробити бездріжджове:
•200 г борошна
•2-3 столові ложки олії (бажано оливкової)
•100-150 мл води
Замісити і залишити настоятися, якщо води мало, можна додавати ще.
Змастити маслом папір для випічки і застелити форму. Якщо форма силіконова, то ці маніпуляції не потрібні.
Викласти тісто, акуратно підгинаючи краю. Щедро змастити сметаною.
Цибулю і бекон нарізати соломкою (не товсто). На сметану викласти рівномірним шаром цибулю.
Зверху викласти бекон, бекону повинно бути менше, ніж лука.
Зверху посипати свежемолотой сумішшю перців (або просто духмяним перцем) і посолити за смаком.
Запікати до рум ’ яності.
Кінчики лука підсмажаться в процесі запікання, бекон зарум'яниться...аромати, які будуть стояти в будинку, не залишать байдужими нікого!
Фото і рецепт: a-lesa