Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Фламмкухен - «оповитий полум'ям». Подають у Франції і Германии.Тесто може бути дуже різноманітне, мені зустрічалися рецепти від дріжджового до бездріжджового. Але смак, однозначно, завдяки начинці - це дуже смачна страва, а головне, не важко для шлунка, що особливо важливо в святковий час!
    Інгредієнти:
    * Тісто листкове дріжджове - 1/2 упак.
    * Цибуля ріпчаста - 200 г
    * Сметана - 150-200 г
    * Бекон (копчений бекон або копчена ковбаса) - 100 г
    * Суміш перців (або просто мелений перець)
    * Сіль
    Приготування:
    У даному випадку я використовувала заморожене тісто - його необхідно лише розморозити.
    Якщо робити тісто своїми руками, можна зробити бездріжджове:
    •200 г борошна
    •2-3 столові ложки олії (бажано оливкової)
    •100-150 мл води
    Замісити і залишити настоятися, якщо води мало, можна додавати ще.
    Змастити маслом папір для випічки і застелити форму. Якщо форма силіконова, то ці маніпуляції не потрібні.
    Викласти тісто, акуратно підгинаючи краю. Щедро змастити сметаною.
    Цибулю і бекон нарізати соломкою (не товсто). На сметану викласти рівномірним шаром цибулю.
    Зверху викласти бекон, бекону повинно бути менше, ніж лука.
    Зверху посипати свежемолотой сумішшю перців (або просто духмяним перцем) і посолити за смаком.
    Запікати до рум ’ яності.
    Кінчики лука підсмажаться в процесі запікання, бекон зарум'яниться...аромати, які будуть стояти в будинку, не залишать байдужими нікого!
    Фото і рецепт: a-lesa