Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ці коржики дуже смачні самі по собі. Повітряні і легкі, але, в той же час хрусткі. Я часто готую кунжутную випічку, тому що вибір горіхів у нас невеликий, насіння теж все привізні. Ці коржики теж пекла не раз. А потім захотілося чогось схожого, але при цьому більш соковитого і святкового, як тістечка, і я їх «одягнула» фруктами.
    Вийшло зовсім нове блюдо - дуже цікаве поєднання кунжуту з карамельною грушею. А сироп, в якому варяться цитрусові, після остигання перетворюється в ароматне желе!
    Інгредієнти:
    * Вершкове масло - 100 г
    * коричневий Цукор - 200 г
    * Простокваша (можна йогурт) - 150 г
    * Кунжут чорний (можна замінити маком) - 50 г
    * Кунжут білий - 50 г
    * Борошно пшеничне - 300 г
    * Сода - 0.25 ч. л.
    * Апельсин - 1 шт
    * Апельсинова цедра - 3 ст. л.
    * Лайм - 2 шт
    * Груша - 1 шт
    Рецепт:
    Поріжемо грушу тонкими дольками і поставимо варитися з невеликою кількістю води і 50 гр. коричневого цукру.
    Розмішаємо м ’ яке масло зі 100 г коричневого цукру.
    Тепер збиваємо цю масу з йогуртом або кислим. Якщо будете брати йогурт, краще вибирайте густіше, тобто не питної.
    Розділимо отримане на дві частини і вмешаем в кожну, відповідно, чорний і білий кунжут. Я попередньо помолола чорний кунжут, щоб тісто вийшло однорідним за кольором і більш темним, для контрасту з світлими коржиками.
    робити Це не обов'язково. Тепер кожне тісто додамо по 150 гр. муки, мішаної з содою.
    Розкотимо тісто товщиною близько 3 см і виріжемо кружечки бажаного розміру (мені потрібно було вмістити на них скибочки апельсина і я взяла кухоль діаметром ширше склянки).
    Викладемо коржики на змащене деко і посыпем апельсиновою цедрою.
    Коли сироп у грошах увариться, викладемо готові часточки у вигляді квітки. Однією груші мені вистачило на два коржика.
    розкачати і вирізати коржики з чорним кунжутом. Їх я попередньо нічим не прикрашала.
    Запікати в духовці при 190 гр. близько 20-30 хвилин до середнього «засмаги» світлих коржиків.
    Приготуємо цитруси в карамелі. Кількість часточок - по кількості коржиків (не прикрашених грушами). Так само з невеликою кількістю води і 50 гр. цукру уварити до густого сиропу.
    Після випічки коржики охолодити до кімнатної температури і, поки гарячий сироп, полити їх - так вони залишаться хрусткими і розсипчастими.
    Ще раз остудити, щоб застиг сироп - він перетворюється в дуже смачне апельсиновий-лаймовий желе, залишки, застиглі в каструлі можна доїсти І викласти на коржики часточки апельсинів і лайм.
    Приємного апетиту !
    P.S. В тісто з чорним кунжутом я забула додати соду - вони вийшли менший за розміром і більш щільні і хрусткі, а світлі - більш повітряні. Гарні і ті й інші, так що можете експериментувати!
    Якщо немає можливості купити чорний кунжут - його можна замінити на мак. А білий, наприклад, на кокосову стружку. Також можна поекспериментувати з кисломолочної складової - кефір, ряжанка і т.д.
    Автор: Delfaniya