Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ці коржики дуже смачні самі по собі. Повітряні і легкі, але, в той же час хрусткі. Я часто готую кунжутную випічку, тому що вибір горіхів у нас невеликий, насіння теж все привізні. Ці коржики теж пекла не раз. А потім захотілося чогось схожого, але при цьому більш соковитого і святкового, як тістечка, і я їх «одягнула» фруктами.
Вийшло зовсім нове блюдо - дуже цікаве поєднання кунжуту з карамельною грушею. А сироп, в якому варяться цитрусові, після остигання перетворюється в ароматне желе!
Інгредієнти:
* Вершкове масло - 100 г
* коричневий Цукор - 200 г
* Простокваша (можна йогурт) - 150 г
* Кунжут чорний (можна замінити маком) - 50 г
* Кунжут білий - 50 г
* Борошно пшеничне - 300 г
* Сода - 0.25 ч. л.
* Апельсин - 1 шт
* Апельсинова цедра - 3 ст. л.
* Лайм - 2 шт
* Груша - 1 шт
Рецепт:
Поріжемо грушу тонкими дольками і поставимо варитися з невеликою кількістю води і 50 гр. коричневого цукру.
Розмішаємо м ’ яке масло зі 100 г коричневого цукру.
Тепер збиваємо цю масу з йогуртом або кислим. Якщо будете брати йогурт, краще вибирайте густіше, тобто не питної.
Розділимо отримане на дві частини і вмешаем в кожну, відповідно, чорний і білий кунжут. Я попередньо помолола чорний кунжут, щоб тісто вийшло однорідним за кольором і більш темним, для контрасту з світлими коржиками.
робити Це не обов'язково. Тепер кожне тісто додамо по 150 гр. муки, мішаної з содою.
Розкотимо тісто товщиною близько 3 см і виріжемо кружечки бажаного розміру (мені потрібно було вмістити на них скибочки апельсина і я взяла кухоль діаметром ширше склянки).
Викладемо коржики на змащене деко і посыпем апельсиновою цедрою.
Коли сироп у грошах увариться, викладемо готові часточки у вигляді квітки. Однією груші мені вистачило на два коржика.
розкачати і вирізати коржики з чорним кунжутом. Їх я попередньо нічим не прикрашала.
Запікати в духовці при 190 гр. близько 20-30 хвилин до середнього «засмаги» світлих коржиків.
Приготуємо цитруси в карамелі. Кількість часточок - по кількості коржиків (не прикрашених грушами). Так само з невеликою кількістю води і 50 гр. цукру уварити до густого сиропу.
Після випічки коржики охолодити до кімнатної температури і, поки гарячий сироп, полити їх - так вони залишаться хрусткими і розсипчастими.
Ще раз остудити, щоб застиг сироп - він перетворюється в дуже смачне апельсиновий-лаймовий желе, залишки, застиглі в каструлі можна доїсти І викласти на коржики часточки апельсинів і лайм.
Приємного апетиту !
P.S. В тісто з чорним кунжутом я забула додати соду - вони вийшли менший за розміром і більш щільні і хрусткі, а світлі - більш повітряні. Гарні і ті й інші, так що можете експериментувати!
Якщо немає можливості купити чорний кунжут - його можна замінити на мак. А білий, наприклад, на кокосову стружку. Також можна поекспериментувати з кисломолочної складової - кефір, ряжанка і т.д.
Автор: Delfaniya