Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Опис: Їх часто готувала моя бабуся до католицького різдва. Покличте своїх діток, щоб допомагали ліпити фігурки! Діти в захваті від самого процесу приготування! А смак? Не повірите, але на сніданок швидше за все пряників вже не буде.
Інгредієнти:
Сметана - 1 склянка.
Кефір - 2 склянки.
Маргарин - 250 р
Цукор (в тісто-1,5 ст;вглазурь-2ст) - 3,5 склянки.
Жовток яєчний (в тісто) - 3 шт
Сіль - 1/3 ч. л.
Сода - 1 ч. л.
Борошно - 4-5 стак.
Білок яєчний (глазур) - 3 шт
Вода (холодна) - 5 ст. л.
Приготування:
Для початку розтопимо маргарин. Коли він трохи охолоне, додаємо жовтки, сметана, кефір, цукор. Все ретельно перемішуємо, після чого додаємо сіль, соду і борошно. Замішуємо тісто повинно не прилипати до рук.
Тісто розгортаємо в корж приблизно 5-7мм товщиною. А тепер найцікавіше для дітей: можна пряники вирізати за допомогою форм або ліпити своїми руками - це вже, що їм сподобається!
Ставимо пряники в духовку, розігріту до 220С. Приблизно на 15хв. У мене вийшло 4 аркуша.
Коли пряники всі испеклись приступаємо до приготування глазурі. Білки збиваємо з цукром на низькій швидкості або вручну - віночком.
Коли рівномірно все перемішалося, додаємо 5ст.л. холодної води і тепер збиваємо добєла. Потім ставимо збиті білки на водяну баню і варимо, постійно помішуючи 10хв.
Пряники покриваємо глазур'ю і даємо підсохнути. Для прискорення сушіння можна поставити в духовку на невисоку температуру!
Автор: іриска-ируся