Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Опис: Їх часто готувала моя бабуся до католицького різдва. Покличте своїх діток, щоб допомагали ліпити фігурки! Діти в захваті від самого процесу приготування! А смак? Не повірите, але на сніданок швидше за все пряників вже не буде.
    Інгредієнти:
    Сметана - 1 склянка.
    Кефір - 2 склянки.
    Маргарин - 250 р
    Цукор (в тісто-1,5 ст;вглазурь-2ст) - 3,5 склянки.
    Жовток яєчний (в тісто) - 3 шт
    Сіль - 1/3 ч. л.
    Сода - 1 ч. л.
    Борошно - 4-5 стак.
    Білок яєчний (глазур) - 3 шт
    Вода (холодна) - 5 ст. л.
    Приготування:
    Для початку розтопимо маргарин. Коли він трохи охолоне, додаємо жовтки, сметана, кефір, цукор. Все ретельно перемішуємо, після чого додаємо сіль, соду і борошно. Замішуємо тісто повинно не прилипати до рук.
    Тісто розгортаємо в корж приблизно 5-7мм товщиною. А тепер найцікавіше для дітей: можна пряники вирізати за допомогою форм або ліпити своїми руками - це вже, що їм сподобається!
    Ставимо пряники в духовку, розігріту до 220С. Приблизно на 15хв. У мене вийшло 4 аркуша.
    Коли пряники всі испеклись приступаємо до приготування глазурі. Білки збиваємо з цукром на низькій швидкості або вручну - віночком.
    Коли рівномірно все перемішалося, додаємо 5ст.л. холодної води і тепер збиваємо добєла. Потім ставимо збиті білки на водяну баню і варимо, постійно помішуючи 10хв.
    Пряники покриваємо глазур'ю і даємо підсохнути. Для прискорення сушіння можна поставити в духовку на невисоку температуру!
    Автор: іриска-ируся