Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * Тісто листкове дріжджове - 0,5 кг
    * Горіхи (волоські, лісові, мигдаль) - 1 склянка.
    * коричневий Цукор - 160 г
    * Жовток - 1 шт
    * Яйце (для змащування) - 1 шт
    * Молоко або вершки) - 200 мл
    * Крохмаль кукурудзяний (або картопляний, чи мука) - 1 ст. л.
    * Масло вершкове - 2 ст. л.
    Приготування:
    Для початку потрібно підготувати горіхи. Очищаємо їх від шкаралупи. Мигдаль заливаємо окропом і 3 хвилини проварюємо, потім шкірка дуже легко знімається.
    Потім мигдалеві ядра потрібно 3-4 хвилини просмажити на сухій сковороді, постійно помішуючи, щоб позбавити їх від зайвої вологи.
    Лісові горішки теж трохи підсушує на сковороді або в духовці. Після цього лушпиння з них легко видаляється.
    Горіхи подрібнюємо в ступці до бажаної фракції, але не в пудру.В каструлі, бажано з товстим дном, з'єднуємо молоко (а краще вершки), коричневий цукор і подрібнені горіхи.
    Суміш ставимо на вогонь, додаємо вершкове масло і увариваем 15-20 хвилин до загустіння. Але оскільки ця помадка піде в начинку, вона не повинна зменшиться до стану праліне.
    Для кремоподібної кондиції по черзі додаємо в киплячу суміш жовток і крохмаль і швидко розмішуємо.
    Рогалики з оріхове-карамельною помадкою Горіхи Готову помадку охолоджуємо. Вона має дуже приємний ніжний вершково-карамельний смак.
    Розморожене тісто тонко розгортаємо (товщиною приблизно 2 мм) і ріжемо на трикутники.
    Кожен трикутник вгорі надрізаємо трохи і руками витягаємо куточки в сторони і вниз, подовжуючи його. У верхню частину кладемо чайну ложку начинки і загортаємо рогаликом, формуючи півмісяць.
    Рогалики змащуємо яйцем і даємо їм 15 хвилин підійти і трохи збільшитися в розмірі. Випікаємо в розігрітій до 180-200 градусів духовці 30 хвилин до рум ’ яного стану.
    Фото і рецепт: Leena