Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* дріжджове тісто
* яблучним повидлом
* яйця 1 шт.
* горішки для посипання
* папір для випікання
Спосіб приготування:
Тісто розкачати в прямокутний пласт. Нарізати тісто на трикутники. На широку частину трикутника викласти повидло. Починаючи з широкого краю скачати тісто в рогалик.
Деко застелити папером для випічки, змастити маслом. Викласти підготовлені рогалики. Кожен рогалик змастити трохи збитим яйцем.
Посипати рогалики подрібненими горіхами. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності (близько 30-35 хвилин).
Готові рогалики вийняти з духовки і остудити. Викласти рогалики на блюдо і подати до столу.
Дріжджове тісто:
80 р. жиру(сливочногомасла або маргарину),
250 мл молока,
1 ст. ложка сл. масла,
500 г борошна,
80 р. цукрового піску,
20 р. дріжджів,
щіпка солі,
папір для випікання для дека або форми
1. Жир перед приготуванням заздалегідь дістати з холодильнока, а підігріти молоко, щоб воно було теплим. Замість молока дріжджі можна розмішати у воді. Вимісити тісто, щоб воно стало однорідним.
2. В миску просіяти борошно і зробити в ній поглиблення. Висипати зверху цукровий пісок. Покришити дріжджі і перемішати їх з 2-3 стіл. ложки молока. Налити в поглиблення і змішати з невеликою кількістю борошна і цукрового піску з країв.
3. Накрити опару чистим кухонним рушником і поставити на 15-30 хвилин в тепле місце підходити.
4. Розкласти по краях борошна м'який жир в пластівцях. Влити залишилися молоко. Посолити. Замісити однорідне еластичне тісто. Залишити підходити приблизно на 45 хв., до тих пір, поки тісто не збільшиться вдвічі.
5. Перед подальшою обробкою тісто необхідно добре вимісити.
6. Покрити лист або форму папером для випікання. Додати тесту бажану форму і ещещ раз залишити підходити на листі приблизно на 20 хв. Потім його можна поставити в хололдную нагріти духовку і її приблизно за 10 хв. до температури 180 градусів.
7. Залежно від товщини шару тесту його слід випікати від 15 до 40 хв