Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Пісочне печиво з розмаринової ноткою, медової скоринкою та з пікантною посипкою крупної солі з коричневим сахаром.Одним словом, чудове, незвичайне печиво! І готується легко і швидко, як я люблю!
    Інгредієнти:
    Борошно - 135 г
    Цукор (+0,5 л. коричневого цукру для посипання) - 35 г
    Розмарин (свіжий) - 1 ч. л.
    Масло вершкове - 100 г
    Мед - 1 ст. л.
    Сіль (велика, морська) - 0,5 ч. л.
    Приготування:
    Все елементарно! Борошно змішати з цукром і з дрібно нарубаною розмарином.
    Вершкове масло розтопити (я розтоплюю в мікрохвильовій печі), трохи остудити.
    Змішати борошно з маслом, замісити тісто, скачати ковбаску, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин.
    Вийняти з холодильника, нарізати кружечками товщиною 3-5 мм.
    Випікати при 180С близько 10-15 хвилин.
    Вийняти з духовки, змастити медом, посипати цукром і сіллю і прибрати в духовку ще на пару хвилин.
    Вийшло ароматнейшее і смачне печиво! Правда-правда! Тим, хто любить розмарин, сподобається!
    Тісто в холодильнику у мене пролежало майже добу замість 30 хвилин. Зробила з вечора і тільки на наступний вечір пекла.
    Так, і розмарин у мене був не зовсім свіжий…вже не зелений, але ще й не зовсім сухий…такий «напівживий»…
    Сіль обов'язково повинна бути велика морська! Якщо кого бентежить поєднання сіль-цукор, можуть тільки посипати коричневим цукром.
    Автор: Венерик