Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Випічка з виноградом завжди дуже смачна. І смак цього тарта дуже яскравий, я б навіть сказала, кричущий, завдяки, звичайно ж, винограду . Ще в ньому багато горіхів і чарівна розмариновая нотка. Він дуже соковитий і ароматний. Смакові поєднання ідеально гармонійні.
    Інгредієнти:
    Борошно - 1 1/4 склянки.
    Сіль (+ щіпка) - 1/2 ч. л.
    Цукор - 1/2 ч. л.
    Масло вершкове (охолоджене) - 115 г
    Вода (крижана) - 3-5 ст. л.
    Виноград (без кісточок) - 900 г
    Горіхи волоські (посічені (можна узяти більше горіхів)) - 1/2 склянки.
    Розмарин (свіжий; дрібно нарізаний) - 1/2 ст. л.
    коричневий Цукор - 3-5 ст. л.
    Мед (або густої сироп від варення) - 1 1/2 ст. л.
    Приготування:
    В чаші кухонного комбайна змішайте борошно, цукор, 1/2 ч. л. солі та масло. Збийте до стану дрібної хлібної крихти. Додайте 3 ст. л. крижаної води і знову збийте, щоб тісто початок збиратися в грудочки. Води може знадобитися трохи більше. Швидко вимісіть тісто руками і поставте у холодильник на 1 годину.
    Для начинки змішайте виноград, горіхи, щіпку солі, розмарин і коричневий цукор (більше або менше в залежності від того, наскільки солодкий/кислий виноград).
    розігрійте Духовку до 180 гр. На аркуші пергаментного паперу розкачайте тісто в коло діаметром приблизно 30 см. Дно кола змастіть медом або густим сиропом від варення.
    Перенесіть лист з тестом на деко. Акуратно викладіть виноград в центр. Вільні краю підніміть і довільно защіпайте.
    Бортики змастіть молоком або трохи збитим яєчним білком, присипте 1 ст. л. коричневого цукру.
    Випікайте близько 40 хвилин. Скориночка повинна стати коричневої, а виноград має злегка зморщитися.
    Автор: dolphy