Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Я стала володаркою 5 кг шокалада, як вам? І не могла не спекти ці кекси, які побачила у Ані (cookingpleasure) з жж. Вони так запали мені в душу, що я взялася за їх приготування і виявилася від них в захваті.
Попереджаю Дам, які на дієті: якщо ви зважитеся їх спекти, то, запевняю вас, від них ви не зможете відірватися, так що будьте обережні! Якби не чоловік (довелося з ним ділитися), то я б їх з'їла всі!
Інгредієнти:
* Цукор - 380 г
* Молоко - 280 г
* Яйце куряче - 2 шт
* Масло вершкове - 250 р
* темний Шоколад - 240 г
* Алкоголь (Віскі, коньяк) - 50 мл
* Борошно - 270 г
* Какао-порошок - 40 г
* Розпушувач тесту - 1 ч. л.
* Мигдаль
* Кунжут
Рецепт:
Відразу скажу, що робила половину норми, у мене вийшло 14 кексів.
Розігріти духовку до 160 градусів.
розтопити Шоколад на водяній бані, відставити убік.
Яйця збити з цукром, додати масло, шоколад і молоко, перемішати, влити віскі.
Просіяти борошно, какао і пекарський порошок, додати в тісто і перемішати до однорідного стану.
Якщо будите піч кекси без манжеток, то змазати форму маслом і заповнити її на 3/4 отриманим тістом.
Я ще посипала зверху кунжутом і подрібненим мигдалем. Це за бажанням.
Випікати при 160 градусів близько 25 хвилин, тільки не пересушите.
Приступаємо до дегустації!
Фото і рецепт: Ттшка