Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    шоколад з вмістом какао 70% - 100 гр;
    масло вершкове - 100 гр;
    яйця - 2 шт;
    цукор - 1/3 склянки;
    борошно - 80 гр.
    Разламываем шоколад на шматки в жароміцну миску.
    Ставимо на вогонь каструлю для водяній лазні. Води наливаємо стільки, щоб, при постановці миски в каструлю, вода не стосувалася дна миски. У мене вийшло приблизно 1/3 каструлі.
    Масло нарізаємо кубиками до шоколаду. Коли вода в каструлі закипить, ставимо миску на каструлю і розтоплюємо масло з шоколадом вийшла на водяній бані на середньому вогні.
    Тим часом перемішуємо яйця з цукром. Шоколад з маслом можна обережно перемішати, коли основна частина вже розтане.
    Чекаємо повного розчинення шматочків шоколаду і масла, перемішуємо, повинна вийде блискуча, однорідна, красива шоколадна маса.
    Даємо їй трохи охолонути і переливаємо в яйця з цукром. Перемішуємо до однорідності, додаємо борошно.
    Формочки для мафінів посипаємо злегка какао і наливаємо туди наше тісто, залишаючи краю в сантиметр-півтора (мафіни піднімуться в процесі випікання). У мене з даної норми продуктів виходить 6 кексів.
    Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Дістаємо, охолоджуємо злегка (5-10 хвилин) і акуратно виймаємо з форм (я поддеваю ножиком).
    Подаємо, посипати цукровою пудрою. Ідеально поки теплі. Дуже добре подати з морозивом.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.