Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Шоколад чорний (гіркий, 120 г в тісто і 100 г для глазурі) - 220 г
    * Молоко - 3 ст. л.
    * Масло вершкове (розм'якшене) - 150 г
    * Цукор - 150 г
    * Яйце - 3 шт
    * Борошно - 200 г
    * Порошок пекарський - 2 ч. л.
    * Какао-порошок - 1 ст. л.
    Приготування:
    Молоко змішати з 120 г шоколаду і розтопити це все на водяній бані (я це роблю у пароварці). Остудити.
    розм'якшене Масло збити з цукром. Додати до маслу по черзі яйця, постійно збиваючи.
    Додати шоколад, все добре перемішати. Борошно змішати з порошку для випічки, какао.
    Додати борошно до шоколадного тесту. Все добре перемішати. Тісто перелити в змащену маслом форму (якщо силіконова - змащувати маслом не треба). І в духовку на 40 хвилин при 180С.
    Зробити шоколадну глазур: розтопити трохи масла, шоколаду - 100 г, цукор, я ще додаю трохи коньяку.
    Випечений кекс змазати глазур'ю.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: KAKTEE:)