Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Шоколад чорний (гіркий, 120 г в тісто і 100 г для глазурі) - 220 г
* Молоко - 3 ст. л.
* Масло вершкове (розм'якшене) - 150 г
* Цукор - 150 г
* Яйце - 3 шт
* Борошно - 200 г
* Порошок пекарський - 2 ч. л.
* Какао-порошок - 1 ст. л.
Приготування:
Молоко змішати з 120 г шоколаду і розтопити це все на водяній бані (я це роблю у пароварці). Остудити.
розм'якшене Масло збити з цукром. Додати до маслу по черзі яйця, постійно збиваючи.
Додати шоколад, все добре перемішати. Борошно змішати з порошку для випічки, какао.
Додати борошно до шоколадного тесту. Все добре перемішати. Тісто перелити в змащену маслом форму (якщо силіконова - змащувати маслом не треба). І в духовку на 40 хвилин при 180С.
Зробити шоколадну глазур: розтопити трохи масла, шоколаду - 100 г, цукор, я ще додаю трохи коньяку.
Випечений кекс змазати глазур'ю.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: KAKTEE:)