Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* Масло вершкове (вершковий маргарин, кімнатної температури) - 250 г
* Цукор (в тісто - 125 гр, для посипання - 50 гр) - 175 г
* Борошно пшеничне - 400 г
* Яйце (жовток - в тісто, білок - для змащування) - 1 шт
* Сіль (щіпка)
* Кориця - 1 ч. л.
* Варення (чорносмородинове) - 5 ст. л.
Приготування:
Масло, 125 г цукру, сіль і жовток збиваємо.
Додаємо борошно, швидко замішуємо тісто (краще це робити холодними руками).
Тісто ділимо на 4 частини, скатуємо 4 валика, загортаємо кожен в плівку і відправляємо на холод на 30 хвилин.
Яєчний білок злегка збиваємо. Цукор, що залишився змішуємо з корицею.
Кожен валик розрізаємо на 10 шайбочок, все у нас вийде 40 печенюшек.
Включаємо духовку на 200*С.
Укладаємо на лист, змащуємо білком і щедро посипаємо цукром з корицею.
Після випічки вийде смачна цукрова скоринка.
Випікаємо 8-10 хвилин при 200*С.
Прохолодний. Чорносмородинове варення злегка підігріваємо, половину печенюшек змащуємо варенням і приклеюємо другі половинки.
А шведи на верхній половинці печива іноді вирізують літеру "J" - Julkuchen.
Фото і рецет: Hyazinthe