Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Всі люблять сирні палички - це чудова закуска, їх корисно тримати напоготові, якщо у святкові дні без запрошення нагрянуть гості. Їх можна заморожувати (після останнього пункту): розкласти на великому деку і поставити в морозилку, не накриваючи. Коли вони повністю замерзнуть, складіть їх у мішок ,підпишіть та заморозьте.
Інгредієнти:
На 36 шт:
2 яєчних жовтки
2 ст. л. діжонської або зернистою гірчиці
375 гр готового листкового тіста
3 ст. л. нарізаного розмарину + трохи додатково для посипання
100 г твердого сиру грювьер або емменталь, натертого на терці
2 ст. л. сиру Пармезан, тертого
морська сіль
Інструкції:
1. Розігріти духовку до 200 ° С/Gas 6. Змішати один жовток з гірчицею до однорідної маси. Відставити.
2. Посипати стіл борошном і розкачати тісто. Наколоти скрізь виделкою і змастити яйцем і гірчицею.
3. Рівним шаром посипати тісто 3 ст л розмарину, сиром, злегка втиснути в тісто. Нарізати тісто на невеликі смужки, закрутити.
4. Розкласти палички на великому деку і притиснути обидва кінці кожної завитки до листу. Збити що залишився жовток з 1 ст л води і обмазати палички. Посипати розмарином і морською сіллю. Запікати 12-15 хв.