Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Нам знадобиться:
    сир - 200 г, масло вершкове - 80 г; борошно - 0,75 склянки; розпушувач тесту - 1 ч. л.; цукор (за смаком).
    Приготування:
    Відразу обмовлюся, що робила подвійну порцію і не помилилася! До ранку до мого чаю залишилося в живих всього пару печенюшек.
    Сир я використовувала звичайний магазинний, але є кілька нюансів. Бажано придбати сир середньої вологості і гладкий.
    Якщо буде занадто сухий - в печеньках будуть крупинки, а якщо занадто мокрий - тісто не вийде потрібної консистенції.
    Масло необхідно дістати з холодильника за пару годин, щоб воно стало м'яким і кімнатної температури.
    Процес замішування тіста я робила в комбайні. Міксер у мене занадто гучний і будить мого малюка.
    Отже, починаємо!
    Сир збиваємо з маслом. Коли маса стане однорідною - додаємо просіяні борошно з розпушувачем.
    Тісто виходить середньої щільності і трохи липке. Я вымешивала на середній швидкості до тих пір, поки тісто не стало крутиться одним грудкою і не перестало прилипати до стінок.
    Відправляємо тісто в холодильник хвилин на 20-30 до невеликого затвердіння.
    Розкочувати тісто будемо на харчової плівці. Викладаємо частину тіста на плівку (інше тісто відправляємо далі в посилання в холодильник), трохи розминаємо рукою, накриваємо зверху другим шаром плівки і розгортаємо качалкою.
    Розгортайте тісто на товщину близько 1 см, але якщо Ви любите хрустке печиво, то тоншим.
    Знімаємо верхню плівку і посипаємо тісто цукром. Проходимо качалкою по цукру.
    Печиво можна вирізати фігурними формами або просто розрізати тісто ножем.
    Випікаємо печиво на листи, застеленому пергаментним папером, в розігрітій до 200-220С духовці близько 15-20 хвилин або ж до бажаної рум ’ яності.
    Щоб печиво залишалося м'яким - зберігайте його в закритому посуді.
    Чайник закипів? Пригощайтеся!
    Фото і рецепт: horo6aya