Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Нам знадобиться:
сир - 200 г, масло вершкове - 80 г; борошно - 0,75 склянки; розпушувач тесту - 1 ч. л.; цукор (за смаком).
Приготування:
Відразу обмовлюся, що робила подвійну порцію і не помилилася! До ранку до мого чаю залишилося в живих всього пару печенюшек.
Сир я використовувала звичайний магазинний, але є кілька нюансів. Бажано придбати сир середньої вологості і гладкий.
Якщо буде занадто сухий - в печеньках будуть крупинки, а якщо занадто мокрий - тісто не вийде потрібної консистенції.
Масло необхідно дістати з холодильника за пару годин, щоб воно стало м'яким і кімнатної температури.
Процес замішування тіста я робила в комбайні. Міксер у мене занадто гучний і будить мого малюка.
Отже, починаємо!
Сир збиваємо з маслом. Коли маса стане однорідною - додаємо просіяні борошно з розпушувачем.
Тісто виходить середньої щільності і трохи липке. Я вымешивала на середній швидкості до тих пір, поки тісто не стало крутиться одним грудкою і не перестало прилипати до стінок.
Відправляємо тісто в холодильник хвилин на 20-30 до невеликого затвердіння.
Розкочувати тісто будемо на харчової плівці. Викладаємо частину тіста на плівку (інше тісто відправляємо далі в посилання в холодильник), трохи розминаємо рукою, накриваємо зверху другим шаром плівки і розгортаємо качалкою.
Розгортайте тісто на товщину близько 1 см, але якщо Ви любите хрустке печиво, то тоншим.
Знімаємо верхню плівку і посипаємо тісто цукром. Проходимо качалкою по цукру.
Печиво можна вирізати фігурними формами або просто розрізати тісто ножем.
Випікаємо печиво на листи, застеленому пергаментним папером, в розігрітій до 200-220С духовці близько 15-20 хвилин або ж до бажаної рум ’ яності.
Щоб печиво залишалося м'яким - зберігайте його в закритому посуді.
Чайник закипів? Пригощайтеся!
Фото і рецепт: horo6aya