Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Смачний осінній пиріг.
Тісто робиться дуже просто і швидко.
У пирога тонкі хрусткі краю і трохи волога серединка.
Сік від злив трохи розмочує підстава, але не наскрізь, якщо з'їсти пиріг в перший день після випічки.
Довго зберігати пиріг не потрібно, інакше він, незважаючи на забезпечуючий шар крохмалю, розмокне.
СКЛАД:
10~15 великих злив, 1 ст. ложка крохмалю, 2~3 ч ложки цукру, 1 ст. ложка цукрової пудри для посипання
СМЕТАННЕ ТІСТО
3/4 склянки борошна (120г), 50г вершкового масла, 3 ч ложки цукрової пудри, 50г 20~25%сметани, щіпка соди, 0,5 год ложки розпушувача
Сливи обов'язково взяти тверді - осінніх сортів.
Сливи вимити, розрізати навпіл і вийняти кісточки.
Покласти половинки злив зрізом вниз і зробити на шкірці кілька надрізів. Це необхідно, щоб при випічці шкірка не злізла зі слив.
просіяти Борошно в миску.
Влити розтоплене вершкове масло.
Розмішати ложкою, щоб вся борошно смочилась маслом.
Всипати цукрову пудру, соду і розпушувач. Розмішати, щоб вийшла маса у вигляді дрібного жирної крихти.
Влити сметану і замісити тісто. Якщо надто рідка сметана, то при замісі підсипати додаткову борошно.
На стіл покласти папір для випічки і викласти на неї шар тіста.
Куля спочатку расплющіть рукою, а потім розкачати качалкою в тонкий коло діаметром d=28см.
Тісто обсипати через ситечко рівним шаром крохмалю. Викласти сливи.
Посипати сливи цукром. Краї тіста загнути на начинку.
Перенести пиріг разом з папером на деко.
Поставити пиріг в заздалегідь нагріту до t=200~220|C духовку до красивого зарумянивания тесту - приблизно на 10~15 хвилин.
Відразу ж після випічки посипати пиріг цукровою пудрою.