Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Мабуть, це один з найбільш "довгих" рецептів, який я коли-небудь готувала. Але ваші зусилля будуть виправдані, повірте! Смак той самий! З дитинства! Я пам'ятаю, як мама приносила з роботи ці слойчатые булочки з посипкою. Я тоді дуже хотіла навчитися робити таку крихту на булочки, так сильно вона мені подобалася! Отже, вистачить слів, вперед за рецептом із дитинства!
Інгредієнти:
Борошно (450 г в тісто + 30 г на посипання) - 480 г
Дріжджі (20 г свіжих або 7 г сухих) - 20 г
Сіль - 5 г
Цукор (50 г у тісто + 60 г на прошарок + 20 г на посипання) - 130 г
Ванільний цукор - 1 пакет.
Вода - 150 г
Молоко - 100 г
Яйце (приблизно 1-2 яйця + трохи для змащення) - 65 г
Масло вершкове (130 г на прошарок + 20 г на посипання) - 150 г
Приготування:
Молоко трохи підігріти і дріжджі розвести в ньому.
Додати сіль, цукор, ванілін, яйце, воду і борошно. Замісити тісто. Воно має бути еластичним і не липне до рук.
Ось тут трохи обмовлюся. Борошно відрізняється в багатьох країнах. Тому кількість борошна у вас може піти інше: у кого більше, а хто-то менше. Дивіться по ситуації. Тісто - справа тонка.
Залишити тісто на 4 години для підйому. Готове тісто пом'яти на столі, посипаному борошном. Згорнути у валик і дати відпочити під рушником близько 10 хвилин.
У цей час підготувати продукти для прошарку. Масло повинне бути м'яке, як густа сметана.
Тісто розкачати в прямокутний пласт близько 2 см. Половину масла намазати на 2/3 пласта, посипати половиною цукру.
Скласти спочатку один край, потім інший. Краю защипнути. Покласти в холодильник на 30 хвилин.
Потім тісто розкачати до 2 см і повторити шарування з другою половиною олії та цукру, як описано вище. Знову охолодити 30 хвилин.
Готове тісто розкачати в пласт 1 см і нарізати квадратиками. З'єднати 2 протилежних кінця, і ще раз.
Булочки викласти на деко, застелений папером для выпечки.Оставить на сходження на 1-2 години, булочки повинні збільшитися.
Підготувати посипання: змішати 30 г борошна, 20 г цукру, 20 г м'якого масла.Получается крихта.
Духовку нагріти до 210 градусів. Булочки змастити яйцем і посипати сухарями.
Випікати 15-20 хвилин до золотистого кольору.
Фото і рецепт: larik_malasha