Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Багато люблять є знаменитий торт "Наполеон", але не багато люблять його готувати. Якщо від проблеми приготування тіста можна позбутися, купивши листкове тісто в магазині, від розкочування, обрізання і промазування кремом ніяк відкрутитися не можна.
    Я вирішила приготувати торт, який за складом був би "Наполеоном", але праці б на нього затрачивалось менше.
    Плюси і мінуси отриманого торта:
    1. Смак і аромат ідентичні звичайного "Наполеону".
    2. Фактура дуже щільна. Тому крем розподілений більш рівномірно, то у торті немає чергування соковитих і сухих шарів.
    3. Шаруватість в шматочках тесту присутній тільки перші 2 дні, потім тісто робиться м'яким.
    4. Торту не потрібно довгого часу на просочування - як тільки крем охолов, торт вже можна починати є.
    5. На розрізі виходить цікавий малюнок.
    6. Розрізається цей торт набагато легше звичайного "Наполеона".
    7. Час приготування займає всього лише 30 хвилин від початку до кінця.
    СКЛАД
    1кг листкового бездріжджового тіста
    КРЕМ
    3 яйця, 250г молока, 300г вареного згущеного молока, 2 ч. ложки борошна, 0,5 склянки цукру, 200~250г вершкового масла
    Підготовка тесту
    Листкове тісто викласти на припорошений борошном стіл.
    Якщо воно заморожене, дочекатися, коли стане м'яким.
    Якщо тісто у вигляді толстого брикету, то розкачати в пласт товщиною 4~5мм.
    Якщо тісто у вигляді пластин, то їх здійснювати не потрібно.
    Нарізати тісто на квадратики зі стороною 2~3см.
    найзручніше різати тісто круглим ножем для піци.
    Деко застелити папером для випічки і розкласти на ньому квадратики тесту так, щоб вони не стикалися один з одним.(З 1кг тесту вийде два дека квадратиків.)
    Запекти до яскравого зарумянивания при t=200~220|C.
    Вийняти з духовки, охолодити до теплого.
    Трохи запечених квадратиків відкласти для подальшого прикраси торта.
    Решта квадратики пересипати у велику каструлю або миску.
    Трохи пом'яти запечене тісто, щоб близько чверті від обсягу розсипалося на шматочки.
    Крем
    Якщо є блендер, то скласти в чашу яйця, варене згущене молоко, цукор, борошно. Влити молоко.
    Збити в однорідну масу.
    Вилити в каструльку.
    Якщо блендера немає, то в каструлю налити молоко і покласти варене згущене молоко.
    Поставити на вогонь. При помішуванні довести до повного розчинення згущеного молока.
    У мисці збити яйця з цукром і борошном.
    Під лопаті, що обертаються міксера вилити кипляче молоко зі згущеним молоком.
    Перелити все назад в каструльку.
    Каструльку з масою поставити на середній або великий вогонь і при постійному помішуванні довести до загустіння.
    Крем повинен придбати вид густий манної каші.
    У гарячий крем покласти вершкове масло і розмішати, щоб масло рівномірно розподілилася.
    Для отримання більш ніжною фактури крему його можна збити блендером або міксером.
    Гарячий крем вилити в ємність із запеченими тестяными квадратиками.
    Перемішати.
    Форму зсередини застелити фольгою або папером для випічки або п/е плівкою.
    Викласти тортовую масу, злегка її утрамбовуючи, щоб не було повітряних порожнин.
    Охолодити до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник.
    Відкладені квадратики розім'яти в крихту.
    Торт вийняти з форми і звільнити від фольги (паперу, плівки).
    Обваляти торт в крихтах.
    При подачі нарізати торт на не товсті шматки.