Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Такий відкритий рибник - не просто виріб з тіста, а спосіб приготування риби, завдяки якому вона виходить на подив соковитою і смачною, схоже на те, як зберігає всі свої соки риба запечена в солі.
Як і у випадку з сіллю, тісто тут грає роль утилітарну, і кожен сам може вирішувати, яке увагу приділяти скоринці житнього тіста: хто-то відкладе її в сторону, а кому-то це хрустке тісто, просочене ароматним бульйоном, здасться мало не смачніше самої рибки.
Я вже не вперше роблю такий рибний пиріг, так що цього разу вирішив трохи поекспериментувати зі спеціями - але й звичайних солі з перцем теж цілком вистачить.
Відкритий рибний пиріг
2 порції
2 сига вагою 350 р. кожен (можна замінити фореллю або інший не надто костистою рибою)
сіль
чорний перець
при бажанні - рожевий перець і насіння фенхеля
пучок зелені петрушки, кропу, зеленого лука
пшеничне борошно
житнє борошно
вода
Рибу очистіть і випатрайте, видаливши зябра і вычистив кров уздовж хребта. Роздушіть або змели спеції і натріть ними рибу зовні і зсередини; в черевце риби вкладіть кілька гілочок зелені.
З'єднайте пригорщу пшеничної муки, стільки ж житній, додайте щіпку спецій і стільки води, скільки потрібно для того, щоб замісити не липнущее до рук, але і не дуже круте тісто.
Розділіть тісто на дві кульки і дайте їм полежати в спокої хоча б хвилин п'ять.
Розкачайте кожна кулька тесту в плоский млинець овальної форми, покладіть на нього рибу і защипайте, залишивши риб'ячий бік відкритим.
Перекладіть відкритий рибний пиріг на деко, виконайте те ж саме з другою частиною, і випікайте близько 20-25 хвилин при температурі 200 градусів - а якщо замість декількох дрібних рибок ви готуєте одну велику, збільшити час приготування до 40 хвилин.
Подавайте, посипати подрібненою зеленню.
Бонус:
1 ст.л. вершкового масла
1 ст.л. меду
2 ст.л. лимонного соку
Розпустіть у каструльці на невеликому вогні вершкове масло з медом, додайте лимонний сік і зваріть сироп до густоти, приблизно вдвічі.
Залийте рибу цим сиропом перед відправкою в духовку - і приготована риба буде покрита хрусткою медової скоринкою, яка радикально покращить смак пирога.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін