Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Хрустке ароматне вафельний тісто, ніжна солодка сирна начинка, вкраплення кисленькой журавлини…що може бути краще, ніж це Осіннє ласощі?
Інгредієнти:
Пшеничне борошно - 2 склянки.
Яйце куряче - 2 шт
Вино (біле солодке або напівсолодке) - 1 склянка.
Коричневий цукор (3 ст. л . в тісто, 4 ст. л. у начинку) - 7 ст. л.
Вершкове масло - 100 г
Сир (9% жирності ) - 400 г
Сметана (жирна, або вершки 33% жирності) - 0,5 склянки.
Журавлина - 200 г
Кава розчинна - 1 ч. л.
Какао-порошок - 1 ч. л.
Лікер - 1 ч. л.
Рецепт:
Приготувати вафельний тісто. Розтерти м'яке вершкове масло з 3 ст. л. коричневого цукру.
Вбити два яйця, добре розтерти. Додати 1 ч. л. розчинної кави, 1 ч. л. какао-порошку, склянка білого вина, борошно.
Розмішувати, поки не зникнуть грудки, а тісто не придбає гладку однорідної консистенції густої сметани.
Спекти вафлі згідно інструкції Вашої вафельниці. Я змащую покриття вафельниці кистю рослинним маслом.
Кладу одну столову ложку тесту, закриваю, печу вафельний лист приблизно 30 секунд. До золотистого кольору.
Згорнути кожен лист вафельний ще гарячим в трубочку або ріжок. Користуйтеся нитяными рукавичками уникнути опіків!
Поки ріжки остигають, приготувати сирний крем. Сир розтерти з 4 ст. л. коричневого цукру, 0,5 ст. жирної сметани або збитих вершків.
Додати ч.л. Вашого улюбленого лікеру. Розтирати сирний крем до тих пір, поки не розчиняться крупинки цукру. Додати в крем ягоди журавлини.
Начинити вафельні ріжки кремом з ягодами. Мені потрапила садова журавлина. Тому вона така велика, але смачна...
Фото і рецепт: Desert rose