Інгредієнти:
* Борошно - 260 г
* м'який Сир (чеддер) - 110 г
* Масло вершкове (холодний) - 150 г
* Яблуко - 500 г
* Вода (холодна ) - 5 ст. л.
* Цукор (+ додатково для посипання) - 25 г
* Сіль - 1/4 ч. л.
* Кориця - 1 ч. л.
* Сік лимона - 1 ст. л.
* Ванільний цукор (за смаком)
* Мускатний горіх - 1/2 ч. л.
* Вершки
Рецепт:
Змішати борошно та сіль. Сир натерти на дрібній терці. Додати до муке.Масло порізати на шматочки, додати до борошні і сиру, зробити крихту.
Поступово додаючи холодну воду, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і поставити в холодильник на годину.
Тим часом готуємо начинку. Яблука промити, очистити, видалити серцевину, нарізати кубиками. Додати до яблук лимонний сік, корицю, цукор, ванільний цукор, мускатний горіх і перемішати.
розігріти Духовку до 200 градусів. Розкачати тісто пласт шириною 3 мм, вирізати гуртки діаметром 5 см. У центр кожного гуртка покласти начинку, заліпити пиріжок.
Змастити пиріжки вершками і посипати цукром. Випікати в духовці 20 -25 хвилин до зарумянивания.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Lemonshoco