Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Нам знадобиться:
250г просіяного борошна;
125г вершкового масла;
сіль;
1 жовток;
5ст.л цукру;
750г кислих яблук (антонівка);
1 лимон;
2ст.л рома;
1ч.л кориці;
1 ст.л манки.
Приготування:
Висипте борошно на стіл, зробіть зверху поглиблення, додайте порізане на шматочки масло, щіпку солі, яєчний жовток, 2 ст.л цукру і замісіть тісто.
Потім закрийте його харчовою плівкою і на 30 хвилин поставте в холодильник. Це час потрібно для того, щоб затверділо масло, в результаті чого тісто не буде чіплятися до качалці при розкочуванні.
Зніміть з шкірку лимона і подрібніть її. Яблука очистіть, розріжте навпіл, видалити серцевину, поріжте на скибочки. Збризніть лимонним соком яблука, щоб вони не потемніли.
Додати ром, корицю, цукор, що залишився, цедру лимона, манці і все перемішайте.
Розігрійте духовку до 200 с. Поставте форму в холодильник. Дістаньте з холодильника і розкачайте тісто з нього коло.
Покладіть тісто у форму до висоти 2см, примніть пальцями. Зайве видаліть. Яблучну начинку рівномірно розподіліть по всій поверхні. Випікайте пиріг близько 40 хвилин.
Фото і рецепт: horo6aya