Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Потрібно було запекти дитині яблучко, робити це просто так - нудно, ось я і вирішила дістати з полиці свої кулінарні книги. Ось такий чудовий рецепт я знайшла. В захваті залишилася не тільки дитина, але й інші члени родини.
Інгредієнти:
* Яблуко (свіжі, середні) - 6 шт
* Борошно - 300 г
* Сир - 300 г
* Маргарин (масло) - 250 г
* Сік лимонний - 1 ст. л.
* Цукор - 6 ч. л.
* Кориця (мелена, щіпка)
* Сіль (щіпка)
Приготування:
Сир протерти, додати маргарин або масло кімнатної температури, сіль, борошно з содою. Замішуємо еластичне, м'яке тісто.
Яблука очистити, вийняти серцевину. У мене спеціального ножа немає, тому розрізала на дві частини.
Яблучка припускаємо 5 хвилин з додаванням лимонного соку або розведеним лимонної кислоти. Потім їх виймаємо і обсушуємо.
В середину яблук засипаємо цукор, змішаний з корицею. Тісто розгортаємо в пласт приблизно 4 мм товщиною. Ріжемо на квадрати, відповідні величиною яблук.
Яблука укладаємо в середину квадратів. Якщо яблуко ціле, то так.
Якщо половинки, як у мене, то так. І УВАГУ: на половинки тесту потрібно вдвічі більше!
З'єднуємо протилежні кінці квадратів, прикрашаємо, щоб очей радувало! Змащуємо конвертики збитим яйцем і ставимо запікати на 20 хвилин при 220*С.
Ось така краса у нас вийшла!
Коли конвертики охолонуть, посипаємо їх цукровою пудрою.
Автор: іриска-ируся