Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Якщо ви дивитесь аніме або цими мультфільмами захоплюються ваші діти, то ви, напевно, звернули увагу на булочки, які постійно їдять японські герої, це скоринки з булочки.
    У Японії-Melonpan, в Китаї - Bo Lo Baau(ананасовий булочки), у Мексиці-Pan Dulce(солодкий хліб), це все солодкі дріжджові булочки, з начинкою або без, але обов'язково загорнуті в пісочне тісто.
    Вже кілька років ці булочки є улюбленою випічкою недільного дня в моїй родині і я прозваля їх Матрьошки. Коли до мене потрапив цей рецепт, я подумала «Як ша-о-потрібно!». А приготувавши їх один раз, записала рецепт у свій кулінарний блокнот та оптимізувати процес. Запрошую вас на кухню, де і займемося приготуванням цієї солодкої випічки.
    Інгредієнти:
    * Борошно пшеничне (250-дріжджове тісто, 170-пісочне) - 420 г
    * Молоко сухе (20 - ін. 10 - пес.) - 30 г
    * тепле Молоко (125-дрож. т. 80-начинка) - 205 мл
    * Мед (дрож. т.) - 1 ст. л.
    * коричневий Цукор (1 ст.л.- дрож.т., 2 ст.л.- песоч. т., 2 ст.л.-начинка) - 5 ст. л.
    * свіжі Дріжджі (дрож. тісто (сухі 3/4 ч.л.)) - 10 г
    * Яйце (0,5 в дрож. т., 0,5 до пісоч.) - 1 шт
    * Сіль (по щіпці в кожен вид тіста)
    * Масло вершкове (25 теплого в дрож. т., 75 холодного в пісоч.) - 75 г
    * крижана Вода (песоч.т.) - 1 ст. л.
    * Мак - 50 г
    * Куркума - 1/8 ч. л.
    * Динний екстракт (в пісочне тісто 2 краплі.)
    Рецепт:
    насамперед займемося дріжджовим тестом. В теплому молоці розчинний цукор, мед і дріжджі.
    В миску (цебро хлібопічки), просеить борошно, додати дрібку солі, сухе молоко і половину яйця, тепле масло. Влити молочно-дріжджову суміш і замісити однорідне гладке тісто. Залишимо в теплому місці піднятися в два рази.
    Якщо у вас сухі дріжджі, то покладіть їх одразу в борошно. Цукор і мед в молоці розводити теж не треба.
    Займемося пісочним тестом для верхнього шару. Якщо у вас є подрібнювач, то буде ще простіше. Спочатку порубати борошно, сіль, цукор, холодне масло і щіпку куркуми.
    Додати решту яйця, 1-2 столових ложки крижаної води. Порубайте.
    Зібрати в грудку, накрити плівкою і відправити у холодильник.
    Тепер начинка. Як я говорила, її може і не бути, а може бути абсолютно різна: шоколад, кокос, мармелад, заварний крем, горіхова…
    Але, так як зараз осінь і урожай маку вдався на славу, я печу з маково - ванільною начинкою. Коли булочки спечуться аромати маку, меду, ванілі, молока, зроблять свою справу - ех тримайся талія!
    Отже, змолоти мак на кофемолці,
    Перекласти в каструлю, де готуватиметься начинка, додати цукор, ваніль з половини стручка, (якщо ванільний цукор, то наприкінці готування), молоко.
    Поварити 2-3 хвилини, безперервно помішуючи, додати манку і готувати ще 3 хвилини. Начинки не багато, так що охолоне дуже швидко.
    Ну ось тісто підійшло, йдемо на завершальну стадію-складання наших булочок.
    Дріжджове тісто розділити на 8 рівних частин, приблизно по 60-65 грам.
    Melonpan. Японські скоринки з булочки свіжі Дріжджі Расплющіть в грудку і в центр покласти начинку, защипнути краю до центру і отложить.Будем пам'ятати, що тісто дихає, піднімається, тому працювати з ним будемо ніжно.
    Пісочне тісто теж поділити на 8 рівних частин і розкачати в корж, або розкачати один шар і вирізати 8 гуртків.
    Перший варіант простіший, але мої діти дуже люблять вирізати гуртки склянкою. Вмочити пісочне тісто в цукор, на центр положть дріжджовий колобок , трохи пригорнемо краю і викласти на деко на відстані один від одного.
    Можна нанести малюнок - класичний японський клітинка. А так-як у нас осіння тема я малювала листочки. Залишимо тісто на 20 хвилин для підйому.
    Печемо при 200 градусах 20-25 хвилин.
    Булочки гарні, як у гарячому, так і в холодному вигляді. В холодному є одне " але " - пісочний шар перестає бути хрустким. Тому, якщо булочка, раптом, залишилася, я ніколи не прибираю її в поліетиленовий пакет, а накриваю рушником і розігріваю в духовці, перед подачею.
    Ще забула написати про мою оптимізацію - приготуйте пісочне тісто і начинку з вечора, вранці залишиться тільки замісити дріжджове.
    Автор: Катуша