Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    * Рисове борошно - 1,5 склянки.
    * Пшеничне борошно - 0,5 склянки.
    * Яйце куряче - 2 шт
    * Коричневий цукор (1 ст.л. в тісто) - 1,1 стак.
    * Молоко - 0,5 склянки.
    * Вершкове масло - 60 г
    * Волоські горіхи (очищені) - 0,5 склянки.
    * Розпушувач тесту - 1 ч. л.
    * Апельсин (або лимон) - 1 шт
    * холодна Вода - 1 склянка.
    * олія (для фритюру)
    Рецепт:
    насамперед приготувати цукровий сироп-заливання. В каструльку вилити склянку холодної води, всипати склянку коричневого цукру, зрізати з апельсина або лимона невеликий шматочок шкірки, додати в рідину.
    Помішуючи, закип'ятити сироп, проварити його небагато, до легкої щільності, 5-10 хвилин.
    Прибрати шкірку, за бажанням додати трохи соку лимона або апельсина. Остудити.
    Підготувати горіхи. Злегка підсушити ядра, очистити від шкірки. Подрібнити їх до стану дрібної крихти.
    Розтерти яйця зі столовою ложкою коричневого цукру, пом ’ якшеним вершковим маслом, молоком.
    Додати терту цедру апельсина або лимона, горіхову крихту, рисове борошно, попередньо просіяне і змішану з розпушувачем. Ретельно перемішати.
    Вимісити тісто, підсипаючи пшеничне борошно. Тісто має бути м'яким, не дуже крутим. Сформувати з тіста невеликі кульки, завбільшки з волоський горіх.
    Обсмажити їх у гарячому маслі. Промокнути серветкою, щоб вбрався зайвий жир.
    Не даючи охолонути пончиків, полити їх щедро карамельним сиропом, дати йому впитатися і відразу подавати до столу!
    Автор: Desert rose

  • Якщо ви дивитесь аніме або цими мультфільмами захоплюються ваші діти, то ви, напевно, звернули увагу на булочки, які постійно їдять японські герої, це скоринки з булочки.
    У Японії-Melonpan, в Китаї - Bo Lo Baau(ананасовий булочки), у Мексиці-Pan Dulce(солодкий хліб), це все солодкі дріжджові булочки, з начинкою або без, але обов'язково загорнуті в пісочне тісто.
    Вже кілька років ці булочки є улюбленою випічкою недільного дня в моїй родині і я прозваля їх Матрьошки. Коли до мене потрапив цей рецепт, я подумала «Як ша-о-потрібно!». А приготувавши їх один раз, записала рецепт у свій кулінарний блокнот та оптимізувати процес. Запрошую вас на кухню, де і займемося приготуванням цієї солодкої випічки.
    Інгредієнти:
    * Борошно пшеничне (250-дріжджове тісто, 170-пісочне) - 420 г
    * Молоко сухе (20 - ін. 10 - пес.) - 30 г
    * тепле Молоко (125-дрож. т. 80-начинка) - 205 мл
    * Мед (дрож. т.) - 1 ст. л.
    * коричневий Цукор (1 ст.л.- дрож.т., 2 ст.л.- песоч. т., 2 ст.л.-начинка) - 5 ст. л.
    * свіжі Дріжджі (дрож. тісто (сухі 3/4 ч.л.)) - 10 г
    * Яйце (0,5 в дрож. т., 0,5 до пісоч.) - 1 шт
    * Сіль (по щіпці в кожен вид тіста)
    * Масло вершкове (25 теплого в дрож. т., 75 холодного в пісоч.) - 75 г
    * крижана Вода (песоч.т.) - 1 ст. л.
    * Мак - 50 г
    * Куркума - 1/8 ч. л.
    * Динний екстракт (в пісочне тісто 2 краплі.)
    Рецепт:
    насамперед займемося дріжджовим тестом. В теплому молоці розчинний цукор, мед і дріжджі.
    В миску (цебро хлібопічки), просеить борошно, додати дрібку солі, сухе молоко і половину яйця, тепле масло. Влити молочно-дріжджову суміш і замісити однорідне гладке тісто. Залишимо в теплому місці піднятися в два рази.
    Якщо у вас сухі дріжджі, то покладіть їх одразу в борошно. Цукор і мед в молоці розводити теж не треба.
    Займемося пісочним тестом для верхнього шару. Якщо у вас є подрібнювач, то буде ще простіше. Спочатку порубати борошно, сіль, цукор, холодне масло і щіпку куркуми.
    Додати решту яйця, 1-2 столових ложки крижаної води. Порубайте.
    Зібрати в грудку, накрити плівкою і відправити у холодильник.
    Тепер начинка. Як я говорила, її може і не бути, а може бути абсолютно різна: шоколад, кокос, мармелад, заварний крем, горіхова…
    Але, так як зараз осінь і урожай маку вдався на славу, я печу з маково - ванільною начинкою. Коли булочки спечуться аромати маку, меду, ванілі, молока, зроблять свою справу - ех тримайся талія!
    Отже, змолоти мак на кофемолці,
    Перекласти в каструлю, де готуватиметься начинка, додати цукор, ваніль з половини стручка, (якщо ванільний цукор, то наприкінці готування), молоко.
    Поварити 2-3 хвилини, безперервно помішуючи, додати манку і готувати ще 3 хвилини. Начинки не багато, так що охолоне дуже швидко.
    Ну ось тісто підійшло, йдемо на завершальну стадію-складання наших булочок.
    Дріжджове тісто розділити на 8 рівних частин, приблизно по 60-65 грам.
    Melonpan. Японські скоринки з булочки свіжі Дріжджі Расплющіть в грудку і в центр покласти начинку, защипнути краю до центру і отложить.Будем пам'ятати, що тісто дихає, піднімається, тому працювати з ним будемо ніжно.
    Пісочне тісто теж поділити на 8 рівних частин і розкачати в корж, або розкачати один шар і вирізати 8 гуртків.
    Перший варіант простіший, але мої діти дуже люблять вирізати гуртки склянкою. Вмочити пісочне тісто в цукор, на центр положть дріжджовий колобок , трохи пригорнемо краю і викласти на деко на відстані один від одного.
    Можна нанести малюнок - класичний японський клітинка. А так-як у нас осіння тема я малювала листочки. Залишимо тісто на 20 хвилин для підйому.
    Печемо при 200 градусах 20-25 хвилин.
    Булочки гарні, як у гарячому, так і в холодному вигляді. В холодному є одне " але " - пісочний шар перестає бути хрустким. Тому, якщо булочка, раптом, залишилася, я ніколи не прибираю її в поліетиленовий пакет, а накриваю рушником і розігріваю в духовці, перед подачею.
    Ще забула написати про мою оптимізацію - приготуйте пісочне тісто і начинку з вечора, вранці залишиться тільки замісити дріжджове.
    Автор: Катуша

  • Інгредієнти:
    * Тісто листкове дріжджове - 0,5 кг
    * Горіхи (волоські, лісові, мигдаль) - 1 склянка.
    * коричневий Цукор - 160 г
    * Жовток - 1 шт
    * Яйце (для змащування) - 1 шт
    * Молоко або вершки) - 200 мл
    * Крохмаль кукурудзяний (або картопляний, чи мука) - 1 ст. л.
    * Масло вершкове - 2 ст. л.
    Приготування:
    Для початку потрібно підготувати горіхи. Очищаємо їх від шкаралупи. Мигдаль заливаємо окропом і 3 хвилини проварюємо, потім шкірка дуже легко знімається.
    Потім мигдалеві ядра потрібно 3-4 хвилини просмажити на сухій сковороді, постійно помішуючи, щоб позбавити їх від зайвої вологи.
    Лісові горішки теж трохи підсушує на сковороді або в духовці. Після цього лушпиння з них легко видаляється.
    Горіхи подрібнюємо в ступці до бажаної фракції, але не в пудру.В каструлі, бажано з товстим дном, з'єднуємо молоко (а краще вершки), коричневий цукор і подрібнені горіхи.
    Суміш ставимо на вогонь, додаємо вершкове масло і увариваем 15-20 хвилин до загустіння. Але оскільки ця помадка піде в начинку, вона не повинна зменшиться до стану праліне.
    Для кремоподібної кондиції по черзі додаємо в киплячу суміш жовток і крохмаль і швидко розмішуємо.
    Рогалики з оріхове-карамельною помадкою Горіхи Готову помадку охолоджуємо. Вона має дуже приємний ніжний вершково-карамельний смак.
    Розморожене тісто тонко розгортаємо (товщиною приблизно 2 мм) і ріжемо на трикутники.
    Кожен трикутник вгорі надрізаємо трохи і руками витягаємо куточки в сторони і вниз, подовжуючи його. У верхню частину кладемо чайну ложку начинки і загортаємо рогаликом, формуючи півмісяць.
    Рогалики змащуємо яйцем і даємо їм 15 хвилин підійти і трохи збільшитися в розмірі. Випікаємо в розігрітій до 180-200 градусів духовці 30 хвилин до рум ’ яного стану.
    Фото і рецепт: Leena

  • Хрустке ароматне вафельний тісто, ніжна солодка сирна начинка, вкраплення кисленькой журавлини…що може бути краще, ніж це Осіннє ласощі?
    Інгредієнти:
    Пшеничне борошно - 2 склянки.
    Яйце куряче - 2 шт
    Вино (біле солодке або напівсолодке) - 1 склянка.
    Коричневий цукор (3 ст. л . в тісто, 4 ст. л. у начинку) - 7 ст. л.
    Вершкове масло - 100 г
    Сир (9% жирності ) - 400 г
    Сметана (жирна, або вершки 33% жирності) - 0,5 склянки.
    Журавлина - 200 г
    Кава розчинна - 1 ч. л.
    Какао-порошок - 1 ч. л.
    Лікер - 1 ч. л.
    Рецепт:
    Приготувати вафельний тісто. Розтерти м'яке вершкове масло з 3 ст. л. коричневого цукру.
    Вбити два яйця, добре розтерти. Додати 1 ч. л. розчинної кави, 1 ч. л. какао-порошку, склянка білого вина, борошно.
    Розмішувати, поки не зникнуть грудки, а тісто не придбає гладку однорідної консистенції густої сметани.
    Спекти вафлі згідно інструкції Вашої вафельниці. Я змащую покриття вафельниці кистю рослинним маслом.
    Кладу одну столову ложку тесту, закриваю, печу вафельний лист приблизно 30 секунд. До золотистого кольору.
    Згорнути кожен лист вафельний ще гарячим в трубочку або ріжок. Користуйтеся нитяными рукавичками уникнути опіків!
    Поки ріжки остигають, приготувати сирний крем. Сир розтерти з 4 ст. л. коричневого цукру, 0,5 ст. жирної сметани або збитих вершків.
    Додати ч.л. Вашого улюбленого лікеру. Розтирати сирний крем до тих пір, поки не розчиняться крупинки цукру. Додати в крем ягоди журавлини.
    Начинити вафельні ріжки кремом з ягодами. Мені потрапила садова журавлина. Тому вона така велика, але смачна...
    Фото і рецепт: Desert rose

  • Інгредієнти:
    200 г борошна
    100 г цукру
    1/2 ч.л. меленого імбиру
    2 ч.л. свіжого імбиру
    1 ч.л. меленої кориці
    1 ч. л. соди
    225 г меду
    4 ст.л. рослинного масла
    1 апельсин (цедра)
    2 яйця
    5 ст.л. апельсинового соку
    Приготування:
    Змішати борошно, цукор, мелений імбир і корицю, соду. Додати рідкий мед, масло, перемішати, розбити яйця і додати цедру.
    Все ретельно збити до отримання однорідної маси, додати апельсиновий сік і дрібно нарізаний свіжий імбир, перемішати.
    Готове тісто влити в змащену форму для запікання. Поставити в духовку на 50-60 хвилин при температурі 180-200С.
    Готовий пиріг охолодити у формі, потім вийняти. Пиріг можна зберігати, загорнувши в фольгу.

  • Кекс дуже смачний, особливо коли свіжий. Розсипчастий, але не сухий. З сильним фруктовим ароматом. При їжі дуже сильно відчуваються горіхи. Замість мигдалю можна використовувати лісові горіхи.
    Замість цілих лісових горіхів в якості наповнювача можна покласти родзинки, курагу, чорнослив. З сухофруктами кекс буде ще більш соковитим. А якщо до того ж попередньо вимочити їх в коньяку, то аромат кексу буде дивним.
    СКЛАД
    100г вівсяних пластівців "Геркулес", 100г мигдалю, 4 яйця, 1/2~2/3 склянки цукру, щіпка солі, 1,5 год ложки розпушувача, 80г вершкового масла, 1 ст. ложка какао, при бажанні - 0,5 склянки смаженого фундука або будь-яких сухофруктів
    "Геркулес" розмолоти в кавомолці в борошно.
    в кавомолці розмолоти мигдаль.
    Якщо в тісто буде додаватися фундук, мигдаль розмолоти до стану борошна. Якщо фундук додаватися не буде, краще, щоб мигдаль стовчені до розміру рисины або горошини.
    Міксером збити яйця з сіллю і цукром.
    Додати розм'якшене масло і розпушувач і знову збити.
    Всипати вівсяне борошно, мелений мигдаль і какао. Перемешать.Положить фундук або сухофрукти і перемішати ложкою.
    У форму для випічки покласти фольгу, щоб краю фольги звисали назовні.
    Змастити олією.
    Викласти тісто і розрівняти.
    Зверху форму затягнути ще одним листом фольги.
    Духовку розігріти до t=220|C і випікати кекс ~50 хвилин.
    Готовність перевіряти пробій на суху сірник.
    Готовий кекс вийняти з форми і обсипати через ситечко цукровою пудрою.

  • Смачний осінній пиріг.
    Тісто робиться дуже просто і швидко.
    У пирога тонкі хрусткі краю і трохи волога серединка.
    Сік від злив трохи розмочує підстава, але не наскрізь, якщо з'їсти пиріг в перший день після випічки.
    Довго зберігати пиріг не потрібно, інакше він, незважаючи на забезпечуючий шар крохмалю, розмокне.
    СКЛАД:
    10~15 великих злив, 1 ст. ложка крохмалю, 2~3 ч ложки цукру, 1 ст. ложка цукрової пудри для посипання
    СМЕТАННЕ ТІСТО
    3/4 склянки борошна (120г), 50г вершкового масла, 3 ч ложки цукрової пудри, 50г 20~25%сметани, щіпка соди, 0,5 год ложки розпушувача
    Сливи обов'язково взяти тверді - осінніх сортів.
    Сливи вимити, розрізати навпіл і вийняти кісточки.
    Покласти половинки злив зрізом вниз і зробити на шкірці кілька надрізів. Це необхідно, щоб при випічці шкірка не злізла зі слив.
    просіяти Борошно в миску.
    Влити розтоплене вершкове масло.
    Розмішати ложкою, щоб вся борошно смочилась маслом.
    Всипати цукрову пудру, соду і розпушувач. Розмішати, щоб вийшла маса у вигляді дрібного жирної крихти.
    Влити сметану і замісити тісто. Якщо надто рідка сметана, то при замісі підсипати додаткову борошно.
    На стіл покласти папір для випічки і викласти на неї шар тіста.
    Куля спочатку расплющіть рукою, а потім розкачати качалкою в тонкий коло діаметром d=28см.
    Тісто обсипати через ситечко рівним шаром крохмалю. Викласти сливи.
    Посипати сливи цукром. Краї тіста загнути на начинку.
    Перенести пиріг разом з папером на деко.
    Поставити пиріг в заздалегідь нагріту до t=200~220|C духовку до красивого зарумянивания тесту - приблизно на 10~15 хвилин.
    Відразу ж після випічки посипати пиріг цукровою пудрою.

  • Нам знадобиться:
    сир - 200 г, масло вершкове - 80 г; борошно - 0,75 склянки; розпушувач тесту - 1 ч. л.; цукор (за смаком).
    Приготування:
    Відразу обмовлюся, що робила подвійну порцію і не помилилася! До ранку до мого чаю залишилося в живих всього пару печенюшек.
    Сир я використовувала звичайний магазинний, але є кілька нюансів. Бажано придбати сир середньої вологості і гладкий.
    Якщо буде занадто сухий - в печеньках будуть крупинки, а якщо занадто мокрий - тісто не вийде потрібної консистенції.
    Масло необхідно дістати з холодильника за пару годин, щоб воно стало м'яким і кімнатної температури.
    Процес замішування тіста я робила в комбайні. Міксер у мене занадто гучний і будить мого малюка.
    Отже, починаємо!
    Сир збиваємо з маслом. Коли маса стане однорідною - додаємо просіяні борошно з розпушувачем.
    Тісто виходить середньої щільності і трохи липке. Я вымешивала на середній швидкості до тих пір, поки тісто не стало крутиться одним грудкою і не перестало прилипати до стінок.
    Відправляємо тісто в холодильник хвилин на 20-30 до невеликого затвердіння.
    Розкочувати тісто будемо на харчової плівці. Викладаємо частину тіста на плівку (інше тісто відправляємо далі в посилання в холодильник), трохи розминаємо рукою, накриваємо зверху другим шаром плівки і розгортаємо качалкою.
    Розгортайте тісто на товщину близько 1 см, але якщо Ви любите хрустке печиво, то тоншим.
    Знімаємо верхню плівку і посипаємо тісто цукром. Проходимо качалкою по цукру.
    Печиво можна вирізати фігурними формами або просто розрізати тісто ножем.
    Випікаємо печиво на листи, застеленому пергаментним папером, в розігрітій до 200-220С духовці близько 15-20 хвилин або ж до бажаної рум ’ яності.
    Щоб печиво залишалося м'яким - зберігайте його в закритому посуді.
    Чайник закипів? Пригощайтеся!
    Фото і рецепт: horo6aya

  • Інгредієнти:
    * на 2 штуки
    * для тіста:
    * 350 г родзинок
    * 50 мл рому
    * 1 кг борошна
    * 60 г свіжих дріжджів
    * 500 мл молока
    * 180 г цукру
    * 250 г рубаного мигдалю, фундука або волоських горіхів
    * 300 г цукатів
    * 400 г розм'якшеного вершкового масла
    * за бажанням можна додати корицю, гвоздику, ванільний цукор
    * крім цього:
    * 125 г вершкового масла
    * 150 г цукрової пудри
    Спосіб приготування:
    Родзинки замочити в ромі. Цукати нарізати, горіхи подрібнити.
    В миску викласти розкришені дріжджі. Додати цукровий пісок - 1 ч. л.
    Викласти 250 г борошна.
    Влити невелику кількість теплого молока.
    Приготувати опару.
    Закрити серветкою і залишити на 30 хвилин.
    Опара повинна добре підійти.
    До опарі додати молоко, що залишилося.
    Всипати цукор.
    Влити розтоплене вершкове масло.
    Додати борошно.
    Влити ром.
    Покласти цукати.
    Родзинки злегка припудрити борошном і викласти до інших інгредієнтів.
    Замісити тісто, накрити і залишити на 1 год. Тісто ще раз вимісити і розділити навпіл. Кожну половину сформувати в рулет.
    Для цього розділити тісто наступним чином: одну частину залишити потовщеною, другу рукою розкачати в пласт, в 2 рази більше потовщеною боку.
    Згорнути цей пласт рулетом до потовщеною стороні.
    Викласти кожен штолень у формочку для кексу, що вистлана пергаментом. Змастити теплою водою і залишити на 30 хв.
    Духовку нагріти до 200°. Поставити форму з різдвяним кексом в духовку, випікати близько години або трохи довше.
    Змастити розтопленим вершковим маслом, охолодити.
    Посипати кекс цукровою пудрою. Зберігати можна до 1,5 місяців. Чим кекс довше лежить, тим він смачніше.

  • Для цього пирога - чізкейку з грушами - я використовувала самоподнимающуюся борошно (self-rising flour). Якщо будете піч з звичайної пшеничного борошна, додайте в неї 1 ч.л. розпушувача (пекарського порошку). Для ароматизації тесту я взяла кардамон і імбир, але ви можете обрати будь-які мелені прянощі, які вам найбільше подобаються. Груші можна взяти свіжі, а можна і консервовані.
    для тіста:
    самоподнимающаяся борошно (self-rising flour) - 280г;
    вершкове масло - 200г;
    цукор - 140г;
    яйце - 2 шт.;
    какао (порошок) - 2 ст.л.;
    імбир (порошок) - 1/3 ч.л.;
    кардамон - 1 коробочка;
    для начинки:
    груша (сорт дюшес, свіжа) - 2 шт.;
    вершковий сир - 300г;
    яйце - 2 шт.;
    цукор - 100г;
    крохмаль (картопляний) - 1 ст.л.
    Приготувати тісто для основи пирога. Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром, використовуючи міксер (або вилку). Вбити по одному 2 яйця, всипати борошно, розмішати вилкою.
    Додати порошок какао та прянощі (коробочку кардамону розкрити, зерна розтерти в ступці). Дно роз'ємною форми вистелити пекарської папером, стінки змастити маслом і присипати борошном. Перекласти тісто у форму і прибрати в холодильник.
    Для начинки міксером розтерти до білого яйця з цукром. В іншій мисці трохи збити вершковий сир. Невеликими порціями, помішуючи, додати сир, яйця з цукром і крохмаль.
    Груші вимити, обсушити, почистити (овощечисткой зрізати шкірку). Розрізати на четвертинки й вирізати насіннєву коробочку. Кожну четвертинку розрізати на 2-3 частини.
    Дістати форму з тістом з холодильника, руками рівномірно розподілити по поверхні і бортів форми. На дно форми викласти часточки груші.
    Поверх груш розподілити сирну начинку. Прикрити форму фольгою, з розрахунку, що коли начинка підніметься, вона не буде стосуватися фольги.
    Випікати в попередньо прогрітій до 170 С духовці 90 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності чізкейку, фольгу можна зняти. Готовий пиріг вийняти з духовки і залишити охолоджуватися в формі.
    Фото і рецепт: Олена Покровська