Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Пиріг дуже цікавий і незвичайний: ароматна розмариновая основа, начинка, яка нагадує м'яку і ніжну іриску з ароматом і смаком меду, і багато кедрових горішків. Дуже смачно!
    Інгредієнти:
    * Масло вершкове (кімнатної температури) - 200 г
    * Цукрова пудра (1/4 склянки. + для посипання) - 45 г
    * Яйце - 4 шт
    * Борошно (1 2/3 склянки. + 1/4 склянки) - 290 р
    * Розмарин (посічені листочки) - 2 1/2 ст. л.
    * кедрові Горіхи (1 склянка.) - 150 г
    * Цукор (1/2 склянки) - 100 г
    * Мед (1/2 склянки) - 125 мл
    * Цедра лимона (одного лимона; терта)
    Приготування:
    Для тесту збийте 100 г масла з цукровою пудрою до світлого кольору і кремоподібного стану. Додайте 1 яйце і знову збийте.
    Додайте 250 г (1 2/3 склянки) борошна, розмарин і замісіть тісто. Сформуйте з нього диск, загорніть в плівку і поставте у холодильник на 1 годину (можна на ніч).
    Духовку розігрійте до 180 гр. Розкачайте тісто в коло по діаметру форми (22 см).
    Викладіть основу з бортами. Наколіть тісто вилкою. Зверху покладіть аркуш паперу для випічки і якийсь вантаж (наприклад, квасоля).
    Випікайте в духовці 15-20 хвилин. Потім зніміть папір і вантаж.
    Поки печеться основа, злегка обсмажте кедрові горішки на сковороде.Оставшееся масло збити з цукром до світлого кольору і кремоподібного стану.
    По одному додавайте 3 яйця, збиваючи після кожного. Додати мед і лимонну цедру, знову збийте.
    Додайте решту 40 г борошна і горіхи, перемішайте. Вилийте начинку в основу.
    Випікайте ще 1 годину до золотистого кольору. Якщо верх занадто швидко зарум'яниться, можна накрити фольгою.
    Готовому пирога трохи остудіть перед подачею. Посипте цукровою пудрою.
    Фото і рецепт: dolphy