Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Пісочне печиво з розмаринової ноткою, медової скоринкою та з пікантною посипкою крупної солі з коричневим сахаром.Одним словом, чудове, незвичайне печиво! І готується легко і швидко, як я люблю!
Інгредієнти:
Борошно - 135 г
Цукор (+0,5 л. коричневого цукру для посипання) - 35 г
Розмарин (свіжий) - 1 ч. л.
Масло вершкове - 100 г
Мед - 1 ст. л.
Сіль (велика, морська) - 0,5 ч. л.
Приготування:
Все елементарно! Борошно змішати з цукром і з дрібно нарубаною розмарином.
Вершкове масло розтопити (я розтоплюю в мікрохвильовій печі), трохи остудити.
Змішати борошно з маслом, замісити тісто, скачати ковбаску, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Вийняти з холодильника, нарізати кружечками товщиною 3-5 мм.
Випікати при 180С близько 10-15 хвилин.
Вийняти з духовки, змастити медом, посипати цукром і сіллю і прибрати в духовку ще на пару хвилин.
Вийшло ароматнейшее і смачне печиво! Правда-правда! Тим, хто любить розмарин, сподобається!
Тісто в холодильнику у мене пролежало майже добу замість 30 хвилин. Зробила з вечора і тільки на наступний вечір пекла.
Так, і розмарин у мене був не зовсім свіжий…вже не зелений, але ще й не зовсім сухий…такий «напівживий»…
Сіль обов'язково повинна бути велика морська! Якщо кого бентежить поєднання сіль-цукор, можуть тільки посипати коричневим цукром.
Автор: Венерик -
Інгредієнти:
для тіста:
масло вершкове - 150 г;
борошно - 3 склянки (450 г);
сметана (30% жирність) - 7 ст. л. (50 г);
цукор (пудра) - 4-5 ст.л. (60 г);
яйце - 2 шт.;
розпушувач - 1/2 ч. л.;
сіль - 1 ч.л.;
лимон (цедра) - 1/2 шт.;
для начинки:
сир (18% жирність) - 300 г;
цукор (пудра) - 100 г;
яйце (білок);
ванільна есенція - 1 кавова ложка.
Для тесту вершкове масло (кімнатної температури) міксером розтерти з цукровою пудрою. При працюючому міксері додати яйця, сметану і сіль. Лимон вимити, витерти насухо серветкою і натерти цедру на дрібній тертці. Додати в масляну суміш цедру.
Поступово, розмішуючи вилкою, додати просіяне борошно, змішану з розпушувачем. Тісто не треба довго місити, воно має бути м'яким.
Для начинки сир протерти через сито. Білок збити з цукровою пудрою до стійких піків. Додати ванільну есенцію. Перемішати начинку.
Викласти тісто на припудрену борошном дошку, розділити на 4 частини. По черзі кожну частину розкачати в пласт товщиною 3-5 мм. Формочкою вирізати гуртки діаметром близько 6 см (у мене формочка для печива, з хвилястими краями).
На кожен гурток покласти 1/2 ч.л. начинки. Скласти гурток навпіл. Притиснути тільки з найвіддаленіших куточків, щоб начинка трохи вилазила через краю, але з-за защипів з боком сочні не змогли розкритися під час випічки.
Розкласти сочні на деко, застелений пекарської папером. Кожен сочень змастити збитим жовтком. Випікати при 180 З близько 30 хвилин. Гарячі сочні перекласти з дека на тарілку, при бажанні посипати цукровою пудрою.
Фото і рецепт: Олена Покровська -
Інгредієнти:
для листкового тіста:
борошно пшеничне - 300 г;
яйце - 1 шт;
вершкове масло - 100 г;
вода - 2 столові ложки;
сік лимона - 1 чайна ложка;
сіль на кінчику ножа;
для начинки:
капуста - 1 кг;
яйця - 3 штуки;
кмин - 1,5 чайної ложки;
сіль за смаком;
рослинна олія - 2 столові ложки;
для змащування рулету:
жовток одного курячого яйця;
для посипання рулету:
кунжутне насіння - 3 чайні ложки.
Приготувати начинку для рулету. Капусту вимити і дрібно нашаткувати. У сковороду налити рослинна олія, обсмажити нарізану капусту, додати 50 мл води і тушкувати на маленькому вогні до готовності.
В кінці приготування додати сіль, кмин за смаком. Зварити 3 яйця в круту. Яйця дрібно нарізати, додати капусту і перемішати.
Приготувати листкове тісто або скористатися купівельними.
Тісто розкачати в пласт товщиною 0,2 см. Викласти підготовлену начинку на 2/3 поверхні тіста.
Спочатку всередину скласти бічні сторони, потім піднімаючи край тіста з начинкою скачати рулет і викласти на деко, застелений пергаментним папером.
Зверху змастити рулет яєчним жовтком і посипати кунжутним насінням.
Випікати в попередньо нагрітій до 210-230 градусів духовці 25-30 хвилин до утворення золотистої скориночки.
Рулет з листкового тіста з капустою охолодити і нарізати порційно.
Рулет з капустою порізати
чи Не правда, просто? І смачно. -
Опис: Їх часто готувала моя бабуся до католицького різдва. Покличте своїх діток, щоб допомагали ліпити фігурки! Діти в захваті від самого процесу приготування! А смак? Не повірите, але на сніданок швидше за все пряників вже не буде.
Інгредієнти:
Сметана - 1 склянка.
Кефір - 2 склянки.
Маргарин - 250 р
Цукор (в тісто-1,5 ст;вглазурь-2ст) - 3,5 склянки.
Жовток яєчний (в тісто) - 3 шт
Сіль - 1/3 ч. л.
Сода - 1 ч. л.
Борошно - 4-5 стак.
Білок яєчний (глазур) - 3 шт
Вода (холодна) - 5 ст. л.
Приготування:
Для початку розтопимо маргарин. Коли він трохи охолоне, додаємо жовтки, сметана, кефір, цукор. Все ретельно перемішуємо, після чого додаємо сіль, соду і борошно. Замішуємо тісто повинно не прилипати до рук.
Тісто розгортаємо в корж приблизно 5-7мм товщиною. А тепер найцікавіше для дітей: можна пряники вирізати за допомогою форм або ліпити своїми руками - це вже, що їм сподобається!
Ставимо пряники в духовку, розігріту до 220С. Приблизно на 15хв. У мене вийшло 4 аркуша.
Коли пряники всі испеклись приступаємо до приготування глазурі. Білки збиваємо з цукром на низькій швидкості або вручну - віночком.
Коли рівномірно все перемішалося, додаємо 5ст.л. холодної води і тепер збиваємо добєла. Потім ставимо збиті білки на водяну баню і варимо, постійно помішуючи 10хв.
Пряники покриваємо глазур'ю і даємо підсохнути. Для прискорення сушіння можна поставити в духовку на невисоку температуру!
Автор: іриска-ируся -
Інгредієнти:
шоколад з вмістом какао 70% - 100 гр;
масло вершкове - 100 гр;
яйця - 2 шт;
цукор - 1/3 склянки;
борошно - 80 гр.
Разламываем шоколад на шматки в жароміцну миску.
Ставимо на вогонь каструлю для водяній лазні. Води наливаємо стільки, щоб, при постановці миски в каструлю, вода не стосувалася дна миски. У мене вийшло приблизно 1/3 каструлі.
Масло нарізаємо кубиками до шоколаду. Коли вода в каструлі закипить, ставимо миску на каструлю і розтоплюємо масло з шоколадом вийшла на водяній бані на середньому вогні.
Тим часом перемішуємо яйця з цукром. Шоколад з маслом можна обережно перемішати, коли основна частина вже розтане.
Чекаємо повного розчинення шматочків шоколаду і масла, перемішуємо, повинна вийде блискуча, однорідна, красива шоколадна маса.
Даємо їй трохи охолонути і переливаємо в яйця з цукром. Перемішуємо до однорідності, додаємо борошно.
Формочки для мафінів посипаємо злегка какао і наливаємо туди наше тісто, залишаючи краю в сантиметр-півтора (мафіни піднімуться в процесі випікання). У мене з даної норми продуктів виходить 6 кексів.
Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Дістаємо, охолоджуємо злегка (5-10 хвилин) і акуратно виймаємо з форм (я поддеваю ножиком).
Подаємо, посипати цукровою пудрою. Ідеально поки теплі. Дуже добре подати з морозивом.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна. -
Інгредієнти:
борошно 500 г
цукор 300 г
мигдаль обсмажений 200 г
яйця 4 шт.
розпушувач 1 ст. л. без верху
ванільний цукор 1 пакетик і ванільний стручок 1 шт.
сіль за смаком
мед 1 ст. л.
вершкове масло 50-70 г
Спосіб приготування:
Ванільний стручок розрізати навпіл і зібрати м'якоть. Білки відокремити від жовтків. Білки збити з 150 г цукрового піску. Жовтки збити з 150 г цукрового піску. З'єднати жовтки від білків.
Суміш акуратно перемішати. Всипати розпушувач. Додати сіль. Влити мед. Покласти м ’ яке масло. Додати ваніль. Всипати борошно і замісити тісто.
Тісто має бути м'яким, пружним і добре відходити від рук. В тісто вмішати мигдаль, скачати в кулю. Куля розділити на чотири частини. Кожну частину тіста скачати в ковбаску.
Деко застелити папером для випічки, викласти ковбаски. Випікати печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-25 хвилин.
Потім ковбаски витягнути, нарізати на сухарики та дати охолонути. Перекласти печиво на деко. Поставити в духовку на 5-10 хвилин. Готове печиво охолодити і подати до столу.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
Борошно - 100 г
Гарбуз - 35 г
Морква - 35 г
Горіхи волоські (подрібнені) - 100 г
Яйце - 2 шт
Масло вершкове - 100 г
Цукор - 80 г
Розпушувач тесту - 1 ч. л.
Приготування:
Отже, почнемо. Відокремити жовтки від білків. Вершкове масло збити з цукром (близько 3 хв.). По одному додати жовтки, збити до однорідності.
Додати моркву, гарбуз, горіхи, добре перемішати. Борошно просіяти, додати в неї розпушувач .
В тісто додати борошно, перемішати. Білки (бажано холодні) збити до стійких піків.
Обережно ввести їх у тісто, обережно перемешать.мФорму застелити пергаментним папером і заповнити тістом.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 1 години. Час може змінюватись в залежності від розміру вашої форми і особливостей духовки.
Автор: Ттшка -
Інгредієнти:
Тісто:
150 мл вершків,
3 яйця,
100 г вершкового масла,
200 г борошна.
Крем:
200 мл вершків,
3 яєчних жовтки,
30 г борошна,
100 г цукру,
50 г вершкового масла,
1 м ваніліну.
Глазур:
50 г шоколаду,
2 ст. ложки вершкового масла.
Приготування:
У невеликій каструлі розігріти вершки і розпустити в них вершкове масло.
Довести до кипіння. Потроху всипати борошно, постійно помішуючи.
Коли тісто стане відходити від стінок зняти з вогню і перекласти в миску. За допомогою міксера з насадками спиральками ввести по одному яйцю постійно заважаючи тісто.
Коли тісто стане еластичним, перекласти тісто в шприц кондитерський мішечок або.
Деко застелити пергаментом змазаним рослинним маслом. Викласти невеликими порціями тісто на відстані один від одного.
Випікати 15 хвилин при температурі 220 ° С.
Вершки для крему вилити в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння.
Жовтки збити з цукром та ваніліном. Додати борошно.
В миску з жовтками влити гарячі вершки і збити віничком, перелити назад в каструлю і поставити на повільний вогонь постійно помішуючи. Коли маса загусне, зняти з вогню і дати охолонути.
Вбити вершкове масло. Крем готовий.
Для глазурі, в мікрохвильовій печі розтопити шоколадку і змішати з вершковим маслом до однорідної консистенції.
Начинити еклери кремом за допомогою кондитерського шприца. Викласти на тарілку і полити глазур'ю.
Приємного апетиту в Новому році! -
Інгредієнти:
* Борошно - 260 г
* м'який Сир (чеддер) - 110 г
* Масло вершкове (холодний) - 150 г
* Яблуко - 500 г
* Вода (холодна ) - 5 ст. л.
* Цукор (+ додатково для посипання) - 25 г
* Сіль - 1/4 ч. л.
* Кориця - 1 ч. л.
* Сік лимона - 1 ст. л.
* Ванільний цукор (за смаком)
* Мускатний горіх - 1/2 ч. л.
* Вершки
Рецепт:
Змішати борошно та сіль. Сир натерти на дрібній терці. Додати до муке.Масло порізати на шматочки, додати до борошні і сиру, зробити крихту.
Поступово додаючи холодну воду, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і поставити в холодильник на годину.
Тим часом готуємо начинку. Яблука промити, очистити, видалити серцевину, нарізати кубиками. Додати до яблук лимонний сік, корицю, цукор, ванільний цукор, мускатний горіх і перемішати.
розігріти Духовку до 200 градусів. Розкачати тісто пласт шириною 3 мм, вирізати гуртки діаметром 5 см. У центр кожного гуртка покласти начинку, заліпити пиріжок.
Змастити пиріжки вершками і посипати цукром. Випікати в духовці 20 -25 хвилин до зарумянивания.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Lemonshoco -
Я так давно хотіла приготувати цей десерт і нарешті вирішила це зробити! Закупила всі продукти, перечитала всі коментарі в оригіналі і приступила. І в самий розпал приготування виявила, що у мене немає необхідної кількості цукрової пудри..
Засмутилася жахливо, але вирішила закінчити, замінивши цукром. З-за цієї заміни середній шар тістечка у мене вийшов дуже тонкий, але на смак це не вплинуло! Смак божественний!
Нам знадобиться:
масло вершкове (для основи - 100 м; для крему - 70 г; для глазурі - 80 м) - 250 г;
цукор - 50 г;
какао-порошок - 5 ст. л.;
яйце куряче (трохи збите) - 1 шт;
ванілін - 1 ч. л.;
вафельна крихта - 1,5 склянки;
стружка кокосова - 1 склянка.;
горіхи волоські (рубані) - 0,5 склянки;
пудинг ванільний (в порошку) - 3 ст. л.;
молоко - 50 мл;
цукрова пудра - 2.5 склянки;
шоколад чорний - 200 г.
Приготування:
Спочатку готуємо основу: 100 г. масла розтопити в каструльці. Додати цукор і какао і перемішати до однорідної маси. Вмішати яйце і ванілін і зняти з вогню.
Додати вафельні крихти (я замінила залишилися у мене подрібненим шоколадним крекерами і не пошкодувала), кокосову стружку, горіхи і добре вимішати.
Викласти масу, що вийшла в змащену слив. маслом квадратну форму і спресувати. Форма не повинна бути широкою. Ставимо в холодильник на 20 хвилин.
Тепер готуємо кремову прошарок. Для цього 70 р. розм'якшеного масла збиваємо міксером до кремоподібного стану.
Додаємо порошок для приготування ванільного пудингу і молоко. Продовжуючи збивати, додаємо цукрову пудру.
Виливаємо суміш поверх основи і ставимо в холодильник, поки цей шар не загусне.
Тепер залишилося приготувати шоколадний топпінг. Шматочки шоколаду і масло, що залишилося потрібно розтопити в каструльці і трохи охолодити.
Виливаємо шоколад третім шаром у форму і ставимо в холодильник, але лише доти, доки шоколад не почне тверднути.
Фото і рецепт: horo6aya