Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Пісочне печиво з розмаринової ноткою, медової скоринкою та з пікантною посипкою крупної солі з коричневим сахаром.Одним словом, чудове, незвичайне печиво! І готується легко і швидко, як я люблю!
    Інгредієнти:
    Борошно - 135 г
    Цукор (+0,5 л. коричневого цукру для посипання) - 35 г
    Розмарин (свіжий) - 1 ч. л.
    Масло вершкове - 100 г
    Мед - 1 ст. л.
    Сіль (велика, морська) - 0,5 ч. л.
    Приготування:
    Все елементарно! Борошно змішати з цукром і з дрібно нарубаною розмарином.
    Вершкове масло розтопити (я розтоплюю в мікрохвильовій печі), трохи остудити.
    Змішати борошно з маслом, замісити тісто, скачати ковбаску, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин.
    Вийняти з холодильника, нарізати кружечками товщиною 3-5 мм.
    Випікати при 180С близько 10-15 хвилин.
    Вийняти з духовки, змастити медом, посипати цукром і сіллю і прибрати в духовку ще на пару хвилин.
    Вийшло ароматнейшее і смачне печиво! Правда-правда! Тим, хто любить розмарин, сподобається!
    Тісто в холодильнику у мене пролежало майже добу замість 30 хвилин. Зробила з вечора і тільки на наступний вечір пекла.
    Так, і розмарин у мене був не зовсім свіжий…вже не зелений, але ще й не зовсім сухий…такий «напівживий»…
    Сіль обов'язково повинна бути велика морська! Якщо кого бентежить поєднання сіль-цукор, можуть тільки посипати коричневим цукром.
    Автор: Венерик

  • Інгредієнти:
    для тіста:
    масло вершкове - 150 г;
    борошно - 3 склянки (450 г);
    сметана (30% жирність) - 7 ст. л. (50 г);
    цукор (пудра) - 4-5 ст.л. (60 г);
    яйце - 2 шт.;
    розпушувач - 1/2 ч. л.;
    сіль - 1 ч.л.;
    лимон (цедра) - 1/2 шт.;
    для начинки:
    сир (18% жирність) - 300 г;
    цукор (пудра) - 100 г;
    яйце (білок);
    ванільна есенція - 1 кавова ложка.
    Для тесту вершкове масло (кімнатної температури) міксером розтерти з цукровою пудрою. При працюючому міксері додати яйця, сметану і сіль. Лимон вимити, витерти насухо серветкою і натерти цедру на дрібній тертці. Додати в масляну суміш цедру.
    Поступово, розмішуючи вилкою, додати просіяне борошно, змішану з розпушувачем. Тісто не треба довго місити, воно має бути м'яким.
    Для начинки сир протерти через сито. Білок збити з цукровою пудрою до стійких піків. Додати ванільну есенцію. Перемішати начинку.
    Викласти тісто на припудрену борошном дошку, розділити на 4 частини. По черзі кожну частину розкачати в пласт товщиною 3-5 мм. Формочкою вирізати гуртки діаметром близько 6 см (у мене формочка для печива, з хвилястими краями).
    На кожен гурток покласти 1/2 ч.л. начинки. Скласти гурток навпіл. Притиснути тільки з найвіддаленіших куточків, щоб начинка трохи вилазила через краю, але з-за защипів з боком сочні не змогли розкритися під час випічки.
    Розкласти сочні на деко, застелений пекарської папером. Кожен сочень змастити збитим жовтком. Випікати при 180 З близько 30 хвилин. Гарячі сочні перекласти з дека на тарілку, при бажанні посипати цукровою пудрою.
    Фото і рецепт: Олена Покровська

  • Інгредієнти:
    для листкового тіста:
    борошно пшеничне - 300 г;
    яйце - 1 шт;
    вершкове масло - 100 г;
    вода - 2 столові ложки;
    сік лимона - 1 чайна ложка;
    сіль на кінчику ножа;
    для начинки:
    капуста - 1 кг;
    яйця - 3 штуки;
    кмин - 1,5 чайної ложки;
    сіль за смаком;
    рослинна олія - 2 столові ложки;
    для змащування рулету:
    жовток одного курячого яйця;
    для посипання рулету:
    кунжутне насіння - 3 чайні ложки.
    Приготувати начинку для рулету. Капусту вимити і дрібно нашаткувати. У сковороду налити рослинна олія, обсмажити нарізану капусту, додати 50 мл води і тушкувати на маленькому вогні до готовності.
    В кінці приготування додати сіль, кмин за смаком. Зварити 3 яйця в круту. Яйця дрібно нарізати, додати капусту і перемішати.
    Приготувати листкове тісто або скористатися купівельними.
    Тісто розкачати в пласт товщиною 0,2 см. Викласти підготовлену начинку на 2/3 поверхні тіста.
    Спочатку всередину скласти бічні сторони, потім піднімаючи край тіста з начинкою скачати рулет і викласти на деко, застелений пергаментним папером.
    Зверху змастити рулет яєчним жовтком і посипати кунжутним насінням.
    Випікати в попередньо нагрітій до 210-230 градусів духовці 25-30 хвилин до утворення золотистої скориночки.
    Рулет з листкового тіста з капустою охолодити і нарізати порційно.
    Рулет з капустою порізати
    чи Не правда, просто? І смачно.

  • Опис: Їх часто готувала моя бабуся до католицького різдва. Покличте своїх діток, щоб допомагали ліпити фігурки! Діти в захваті від самого процесу приготування! А смак? Не повірите, але на сніданок швидше за все пряників вже не буде.
    Інгредієнти:
    Сметана - 1 склянка.
    Кефір - 2 склянки.
    Маргарин - 250 р
    Цукор (в тісто-1,5 ст;вглазурь-2ст) - 3,5 склянки.
    Жовток яєчний (в тісто) - 3 шт
    Сіль - 1/3 ч. л.
    Сода - 1 ч. л.
    Борошно - 4-5 стак.
    Білок яєчний (глазур) - 3 шт
    Вода (холодна) - 5 ст. л.
    Приготування:
    Для початку розтопимо маргарин. Коли він трохи охолоне, додаємо жовтки, сметана, кефір, цукор. Все ретельно перемішуємо, після чого додаємо сіль, соду і борошно. Замішуємо тісто повинно не прилипати до рук.
    Тісто розгортаємо в корж приблизно 5-7мм товщиною. А тепер найцікавіше для дітей: можна пряники вирізати за допомогою форм або ліпити своїми руками - це вже, що їм сподобається!
    Ставимо пряники в духовку, розігріту до 220С. Приблизно на 15хв. У мене вийшло 4 аркуша.
    Коли пряники всі испеклись приступаємо до приготування глазурі. Білки збиваємо з цукром на низькій швидкості або вручну - віночком.
    Коли рівномірно все перемішалося, додаємо 5ст.л. холодної води і тепер збиваємо добєла. Потім ставимо збиті білки на водяну баню і варимо, постійно помішуючи 10хв.
    Пряники покриваємо глазур'ю і даємо підсохнути. Для прискорення сушіння можна поставити в духовку на невисоку температуру!
    Автор: іриска-ируся

  • Інгредієнти:
    шоколад з вмістом какао 70% - 100 гр;
    масло вершкове - 100 гр;
    яйця - 2 шт;
    цукор - 1/3 склянки;
    борошно - 80 гр.
    Разламываем шоколад на шматки в жароміцну миску.
    Ставимо на вогонь каструлю для водяній лазні. Води наливаємо стільки, щоб, при постановці миски в каструлю, вода не стосувалася дна миски. У мене вийшло приблизно 1/3 каструлі.
    Масло нарізаємо кубиками до шоколаду. Коли вода в каструлі закипить, ставимо миску на каструлю і розтоплюємо масло з шоколадом вийшла на водяній бані на середньому вогні.
    Тим часом перемішуємо яйця з цукром. Шоколад з маслом можна обережно перемішати, коли основна частина вже розтане.
    Чекаємо повного розчинення шматочків шоколаду і масла, перемішуємо, повинна вийде блискуча, однорідна, красива шоколадна маса.
    Даємо їй трохи охолонути і переливаємо в яйця з цукром. Перемішуємо до однорідності, додаємо борошно.
    Формочки для мафінів посипаємо злегка какао і наливаємо туди наше тісто, залишаючи краю в сантиметр-півтора (мафіни піднімуться в процесі випікання). У мене з даної норми продуктів виходить 6 кексів.
    Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Дістаємо, охолоджуємо злегка (5-10 хвилин) і акуратно виймаємо з форм (я поддеваю ножиком).
    Подаємо, посипати цукровою пудрою. Ідеально поки теплі. Дуже добре подати з морозивом.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.

  • Інгредієнти:
    борошно 500 г
    цукор 300 г
    мигдаль обсмажений 200 г
    яйця 4 шт.
    розпушувач 1 ст. л. без верху
    ванільний цукор 1 пакетик і ванільний стручок 1 шт.
    сіль за смаком
    мед 1 ст. л.
    вершкове масло 50-70 г
    Спосіб приготування:
    Ванільний стручок розрізати навпіл і зібрати м'якоть. Білки відокремити від жовтків. Білки збити з 150 г цукрового піску. Жовтки збити з 150 г цукрового піску. З'єднати жовтки від білків.
    Суміш акуратно перемішати. Всипати розпушувач. Додати сіль. Влити мед. Покласти м ’ яке масло. Додати ваніль. Всипати борошно і замісити тісто.
    Тісто має бути м'яким, пружним і добре відходити від рук. В тісто вмішати мигдаль, скачати в кулю. Куля розділити на чотири частини. Кожну частину тіста скачати в ковбаску.
    Деко застелити папером для випічки, викласти ковбаски. Випікати печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-25 хвилин.
    Потім ковбаски витягнути, нарізати на сухарики та дати охолонути. Перекласти печиво на деко. Поставити в духовку на 5-10 хвилин. Готове печиво охолодити і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    Борошно - 100 г
    Гарбуз - 35 г
    Морква - 35 г
    Горіхи волоські (подрібнені) - 100 г
    Яйце - 2 шт
    Масло вершкове - 100 г
    Цукор - 80 г
    Розпушувач тесту - 1 ч. л.
    Приготування:
    Отже, почнемо. Відокремити жовтки від білків. Вершкове масло збити з цукром (близько 3 хв.). По одному додати жовтки, збити до однорідності.
    Додати моркву, гарбуз, горіхи, добре перемішати. Борошно просіяти, додати в неї розпушувач .
    В тісто додати борошно, перемішати. Білки (бажано холодні) збити до стійких піків.
    Обережно ввести їх у тісто, обережно перемешать.мФорму застелити пергаментним папером і заповнити тістом.
    Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 1 години. Час може змінюватись в залежності від розміру вашої форми і особливостей духовки.
    Автор: Ттшка

  • Інгредієнти:
    Тісто:
    150 мл вершків,
    3 яйця,
    100 г вершкового масла,
    200 г борошна.
    Крем:
    200 мл вершків,
    3 яєчних жовтки,
    30 г борошна,
    100 г цукру,
    50 г вершкового масла,
    1 м ваніліну.
    Глазур:
    50 г шоколаду,
    2 ст. ложки вершкового масла.
    Приготування:
    У невеликій каструлі розігріти вершки і розпустити в них вершкове масло.
    Довести до кипіння. Потроху всипати борошно, постійно помішуючи.
    Коли тісто стане відходити від стінок зняти з вогню і перекласти в миску. За допомогою міксера з насадками спиральками ввести по одному яйцю постійно заважаючи тісто.
    Коли тісто стане еластичним, перекласти тісто в шприц кондитерський мішечок або.
    Деко застелити пергаментом змазаним рослинним маслом. Викласти невеликими порціями тісто на відстані один від одного.
    Випікати 15 хвилин при температурі 220 ° С.
    Вершки для крему вилити в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння.
    Жовтки збити з цукром та ваніліном. Додати борошно.
    В миску з жовтками влити гарячі вершки і збити віничком, перелити назад в каструлю і поставити на повільний вогонь постійно помішуючи. Коли маса загусне, зняти з вогню і дати охолонути.
    Вбити вершкове масло. Крем готовий.
    Для глазурі, в мікрохвильовій печі розтопити шоколадку і змішати з вершковим маслом до однорідної консистенції.
    Начинити еклери кремом за допомогою кондитерського шприца. Викласти на тарілку і полити глазур'ю.
    Приємного апетиту в Новому році!

  • Інгредієнти:
    * Борошно - 260 г
    * м'який Сир (чеддер) - 110 г
    * Масло вершкове (холодний) - 150 г
    * Яблуко - 500 г
    * Вода (холодна ) - 5 ст. л.
    * Цукор (+ додатково для посипання) - 25 г
    * Сіль - 1/4 ч. л.
    * Кориця - 1 ч. л.
    * Сік лимона - 1 ст. л.
    * Ванільний цукор (за смаком)
    * Мускатний горіх - 1/2 ч. л.
    * Вершки
    Рецепт:
    Змішати борошно та сіль. Сир натерти на дрібній терці. Додати до муке.Масло порізати на шматочки, додати до борошні і сиру, зробити крихту.
    Поступово додаючи холодну воду, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і поставити в холодильник на годину.
    Тим часом готуємо начинку. Яблука промити, очистити, видалити серцевину, нарізати кубиками. Додати до яблук лимонний сік, корицю, цукор, ванільний цукор, мускатний горіх і перемішати.
    розігріти Духовку до 200 градусів. Розкачати тісто пласт шириною 3 мм, вирізати гуртки діаметром 5 см. У центр кожного гуртка покласти начинку, заліпити пиріжок.
    Змастити пиріжки вершками і посипати цукром. Випікати в духовці 20 -25 хвилин до зарумянивания.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Lemonshoco

  • Я так давно хотіла приготувати цей десерт і нарешті вирішила це зробити! Закупила всі продукти, перечитала всі коментарі в оригіналі і приступила. І в самий розпал приготування виявила, що у мене немає необхідної кількості цукрової пудри..
    Засмутилася жахливо, але вирішила закінчити, замінивши цукром. З-за цієї заміни середній шар тістечка у мене вийшов дуже тонкий, але на смак це не вплинуло! Смак божественний!
    Нам знадобиться:
    масло вершкове (для основи - 100 м; для крему - 70 г; для глазурі - 80 м) - 250 г;
    цукор - 50 г;
    какао-порошок - 5 ст. л.;
    яйце куряче (трохи збите) - 1 шт;
    ванілін - 1 ч. л.;
    вафельна крихта - 1,5 склянки;
    стружка кокосова - 1 склянка.;
    горіхи волоські (рубані) - 0,5 склянки;
    пудинг ванільний (в порошку) - 3 ст. л.;
    молоко - 50 мл;
    цукрова пудра - 2.5 склянки;
    шоколад чорний - 200 г.
    Приготування:
    Спочатку готуємо основу: 100 г. масла розтопити в каструльці. Додати цукор і какао і перемішати до однорідної маси. Вмішати яйце і ванілін і зняти з вогню.
    Додати вафельні крихти (я замінила залишилися у мене подрібненим шоколадним крекерами і не пошкодувала), кокосову стружку, горіхи і добре вимішати.
    Викласти масу, що вийшла в змащену слив. маслом квадратну форму і спресувати. Форма не повинна бути широкою. Ставимо в холодильник на 20 хвилин.
    Тепер готуємо кремову прошарок. Для цього 70 р. розм'якшеного масла збиваємо міксером до кремоподібного стану.
    Додаємо порошок для приготування ванільного пудингу і молоко. Продовжуючи збивати, додаємо цукрову пудру.
    Виливаємо суміш поверх основи і ставимо в холодильник, поки цей шар не загусне.
    Тепер залишилося приготувати шоколадний топпінг. Шматочки шоколаду і масло, що залишилося потрібно розтопити в каструльці і трохи охолодити.
    Виливаємо шоколад третім шаром у форму і ставимо в холодильник, але лише доти, доки шоколад не почне тверднути.
    Фото і рецепт: horo6aya