Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    * м'які банани - 3 шт;
    * яйця - 2 шт;
    * вершкове масло - 100 гр;
    * рослинна олія - 2 ст.л.;
    * цукор - 1/2 ст.;
    * борошно - 1 ст.;
    * манна крупа - 1/2 ст;
    * розпушувач - 1 ч.л. без гірки;
    * сіль - 1/4 ч.л.
    Банани чистимо від шкірки і відправляємо в миску.
    Розминаємо банани вилкою.
    Вбиваємо яйця, перемішуємо. Потім додаємо м'яке вершкове масло, перемішуємо й додаємо рослинна олія, знову перемішати.
    Всипаємо цукор і знову перемішуємо.
    В іншій мисці з'єднаємо борошно, манку і розпушувач, перемішаємо.
    Всыпем сухі інгредієнти в миску до бананами і перемішаємо.
    Змащуємо рознімну форму (не обов'язково з дном для кексу, можна звичайну. Можна навіть неразъемную.) рослинним маслом.
    Виливаємо туди тісто.
    Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 20, до золотистого кольору (перевіряти готовність зубочисткою або сірником - проткнути кекс, якщо паличка суха, готово).
    Даємо трохи охолонути і виймаємо з форми.
    Подаємо з морозивом. А можна і без нього.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Торт без вычурностей, для домашнього чаювання. Готується дуже просто.Тесто м'яке, просочене вологою з крему. Крем солодкий, з кислуватим відтінком. Дуже красиво виглядають бордові смуги в білому тесте.Чем більше кількість коржів у торті, тим смачніше і красивіше він буде.
    СКЛАД:
    ТІСТО
    4 яйця,
    0,5 склянки цукру,
    ~3/4 склянки борошна,
    1,5 год ложки розпушувача,
    ванілін
    КРЕМ
    300г злив без кісточок,
    2 яйця,
    0,5 склянки цукру,
    70г вершкового масла,
    1 ст. ложка крохмалю (8г)
    Тісто
    Яйця збити міксером з цукром, ваніліном і разрыхлителем.Вмешать борошно. Повинне вийти густе тісто, що ллється товстої стрічкою.
    Якщо тісто жидковато, то додати ще 1 столову ложку борошна. Дно форми d=22см змастити маслом або застелити папером для випічки.
    Вилити тісто. Форму затягнути фольгою. Поставити в розігріту до t=220|C духовку на 45~50 хвилин. Готовий корж вийняти з духовки і остудити.
    Крем
    Сливи збити в блендері з яйцями, цукром та крохмалем. Чим кисліша сливи, тим більше потрібно покласти цукру.
    Якщо немає блендера, то пропустити сливи через м'ясорубку, а потім змішати з іншими продуктами.
    Отримане пюре перелити в каструльку і поставити на середній вогонь. При постійному помішуванні довести до загустіння.
    Колір крему залежить від сорту злив. Якщо крем вийшов бурого кольору, то можна додати кілька крапель червоного харчового барвника.
    При бажанні для аромату в крем можна додати 1 столову ложку коньяку.
    загустілий крем покласти вершкове масло і розмішати до його рівномірного розподілу.
    Зборка торта
    Остиглий корж розрізати горизонтально на 3, а краще на 4 або 5 частей.Собрать торт, промазуючи коржі теплим кремом.
    Якщо корж вдалося розрізати тільки на 2 товсті частини, то їх краще змочити просоченням, а потім вже промащувати кремом.
    Поставити торт в холодильник на ніч для просочування.

  • Опис: Чесне слово, була впевнена, що абсолютно всі знаю про яблучних пироги, нічим в цьому плані мене не здивуєш. Яке оману! Цей пиріг зі старого маминого блокнота з рецептами справив приголомшуюче враження. Жодного разу до цього не готувала і не пробувала. А даремно. Шикарне поєднання горіхів і яблук. Ефектно виглядає на столі. Рецепт має австрійські коріння.
    Інгредієнти:
    * Борошно пшеничне (4 ст.л - начинку) - 300 г
    * Масло вершкове - 100 г
    * коричневий Цукор (150 г - у начинку) - 200 г
    * Яйця (1 яйце - в начинку) - 4 шт
    Лимонний сік (в начинку) - 2 ст. л.
    * Коньяк (в начинку) - 1 ст. л.
    * Яблука (1 - у начинку) - 4 шт
    * Розпушувач для тесту - 1 ч. л.
    * мелений Мигдаль (або будь-які інші горіхи, в начинку) - 1 склянка.
    Рецепт:
    насамперед потрібно змолоти в блендері горіхи.
    Замішуємо тісто: вершкове масло, 50 гр. коричневого цукру, 1 яйце ретельно змішуємо, додаємо поступово приблизно 250 г борошна. Або все відразу поміщаємо в блендер і вимішуємо тісто.
    З тіста формуємо куля, загортаємо в плівку і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин (або в морозилку на 10-15 хвилин)
    Робимо начинку: збиваємо жовтки 3 яєць зі 150 гр. коричневого цукру, додати лимонний сік, коньяк і 1 очищене і дрібно натерте яблуко.
    У цю суміш втручається борошно (4 ст.л), розпушувач і подрібнені горіхи, у мене мелений мигдаль.
    Окремо білки збиваємо 3 яєць, поступово вводимо збиті білки в начинку.
    Очищаємо 3 яблука. Ріжемо навпіл і кожну половинку обережно надрізаємо паралелльными смужками.
    В змащену форму кладемо тісто. Формуємо бортики. Виливаємо начинку.
    Кладемо на начинку половинки яблук, трохи їх "утапливаем".
    Випікаємо пиріг близько години в гарячій духовці. У мене духовка стояла на 4 поділі, це приблизно 200 градусів.
    Готовий пиріг посипаємо за бажанням цукровою пудрою, подрібненими горіхами або тертим шоколадом, за вашим смаком.
    Автор: Ялорис

  • Незважаючи на гадану несумісність складових частин, пиріг цей, який прийшов до нас із Америки, дивно смачний, і ви ніколи не пошкодуєте про витрачених зусиль. Кабачки в пиріг не відчуваються, але надають йому цікаву структуру і пікантність.
    Інгредієнти:
    120 г маргарину (розтопити)
    120 г олії
    120 г цукрової пудри
    240 г цукрового піску
    3 збитих яйця
    120 г вершків 10%
    350 г борошна
    2 ч. ложки соди
    4 ст. ложки порошку какао
    1/2 ч. ложки меленої гвоздики
    450 г цукіні, очищених і натертих на тертці
    1 пачка ванільного цукру
    шоколадні краплі або шматочки шоколаду
    Спосіб приготування:
    Натерти кабачки. Прогрійте духовку до 190 З і застеліть вощеним папером лист розміром 22,5x32,5 см. Змішайте разом маргарин і рослинне масло. Всипати цукровий пісок. Всипати ванільний цукор.
    Додати цукрову цукрову пудру і як слід збити. Потім, не перестаючи збивати, повільно додайте яйця. Влийте молоко. В окрему миску просіяти борошно, соду, порошок, какао і мелену гвоздику. Все це дуже обережно перемішайте. Додайте до рідкої суміші і збийте.
    Ретельно перемішуючи, додайте натерті цукіні. Отримане тісто перекладіть на приготований деко, металевої лопаткою розрівняйте поверхню. Посипте зверху шоколадними краплями.
    поставте Деко в духовку і випікайте 35-45 хвилин, поки торт не спечеться і кінчик ножа, яким ви його протыкаете, буде виходити назовні чистим.
    Гарячий пиріг наріжте на порції і після цього поставити охолоджуватися. Подавати з молоком, до чаю або кави. Приємного апетиту!

  • Опис: Прості в приготуванні кекси, багато часу на випічку не займають. Гарні ці кекси, коли хочеться смачненького і відразу.
    Інгредієнти:
    Борошно пшеничне - 800 г
    Молоко (тепле) - 1 л
    Цукрова пудра (або цукор) - 200 г
    Олію соняшникову (або будь-яке - 1 склянка.) - 200 мл
    Яйце куряче - 5 шт
    Ванілін (за смаком)
    Розпушувач тесту - 20 г
    Сіль (щіпка)
    Приготування:
    Збила яйця з цукром в міксері, трохи додала солі. В ту ж миску налила тепле молоко (дивіться самі - це буде 1 літр або трохи менше), насипала борошно, розпушувач, ванілін, і всі помішала.
    Налила масло і знову збила міксером. Густота тесту вийшла, як для кляру (ну, може, трохи густіше).
    Розлила тісто у форми. Форми змащувати маслом не треба. Вийшло 24 шт.
    Для начинки використовувала яблука, варення кизилове і сир.
    Начинка - шматочок яблука і чайна ложка варення (для кожного кексу).
    А тут я використовувала 200 р. солодкого сиру з родзинками.
    Поставила форми з тістом в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 200 градусів.
    Кекси вийшли красивими, м'якими.
    форми вони витягувались легко, гарячими. По краях я пройшлася ножем.
    Автор: Nika

  • Інгредієнти:
    * Сир (у мене базарний) - 1000 г
    * Цукор (0,5-в сир, 0,5-у крем) - 1 склянка.
    * Яйце (4-у сир, 2-у крем) - 6 шт
    * Крохмаль картопляний (творог) - 3 ст. л.
    * Крохмаль кукурудзяний (у крем) - 2-3 ч. л.
    * Масло вершкове - 1,5 ст. л.
    * Апельсин - 2 шт
    * Гарбуз - 100 г
    * Кориця
    * Ванілін
    Приготування:
    Розім'яти сир з цукром, якщо сир нежирний, додайте 100 г вершкового масла, додати яйця, картопляний крохмаль, ваніль/ванілін і добре перемішати до однорідної, викласти в підготовлену форму змастити маслом, посипати манкою або сухарями, у мене силіконова форма, я нічим не змащувала) і сформувати бортик.
    Свіжу гарбуз нарізати дрібним кубиком, укласти гарбуз на сир, злегка вдавлюючи. Посипати корицею. Поставити в духовку 160-180 градусів на 30 хв.
    А ми тим часом зробимо крем. Помити та висушити апельсини, зняти з них цедру, я використовувала тертку,
    Видавити сік з 2 апельсинів, виходить склянку соку; півтори столові ложки м'якого вершкового масла (близько 100 г) змішати з цукром, цедрою, яйцями.
    До суміші додати кукурудзяний крохмаль, апельсиновий сік, варити крем до загустіння на маленькому вогні, готовий крем викласти на запіканку - на гарбуз, готувати в тому ж температурному режимі в духовці ще 30-40 хв.
    ПОВНІСТЮ ОСТУДИТИ перед подачею.
    Приємного апетиту!
    P.S. Я використовувала сиру гарбуз і трохи про це пошкодувала, гарбуз була дуже соковитою і випустила багато рідини, запіканка вийшла трохи більш вологою, ніж мені б хотілося, тому в наступний раз буду використовувати заздалегідь запечену, порізану на шматочки гарбуз.
    Фото і рецепт: katico

  • Ці коржики дуже смачні самі по собі. Повітряні і легкі, але, в той же час хрусткі. Я часто готую кунжутную випічку, тому що вибір горіхів у нас невеликий, насіння теж все привізні. Ці коржики теж пекла не раз. А потім захотілося чогось схожого, але при цьому більш соковитого і святкового, як тістечка, і я їх «одягнула» фруктами.
    Вийшло зовсім нове блюдо - дуже цікаве поєднання кунжуту з карамельною грушею. А сироп, в якому варяться цитрусові, після остигання перетворюється в ароматне желе!
    Інгредієнти:
    * Вершкове масло - 100 г
    * коричневий Цукор - 200 г
    * Простокваша (можна йогурт) - 150 г
    * Кунжут чорний (можна замінити маком) - 50 г
    * Кунжут білий - 50 г
    * Борошно пшеничне - 300 г
    * Сода - 0.25 ч. л.
    * Апельсин - 1 шт
    * Апельсинова цедра - 3 ст. л.
    * Лайм - 2 шт
    * Груша - 1 шт
    Рецепт:
    Поріжемо грушу тонкими дольками і поставимо варитися з невеликою кількістю води і 50 гр. коричневого цукру.
    Розмішаємо м ’ яке масло зі 100 г коричневого цукру.
    Тепер збиваємо цю масу з йогуртом або кислим. Якщо будете брати йогурт, краще вибирайте густіше, тобто не питної.
    Розділимо отримане на дві частини і вмешаем в кожну, відповідно, чорний і білий кунжут. Я попередньо помолола чорний кунжут, щоб тісто вийшло однорідним за кольором і більш темним, для контрасту з світлими коржиками.
    робити Це не обов'язково. Тепер кожне тісто додамо по 150 гр. муки, мішаної з содою.
    Розкотимо тісто товщиною близько 3 см і виріжемо кружечки бажаного розміру (мені потрібно було вмістити на них скибочки апельсина і я взяла кухоль діаметром ширше склянки).
    Викладемо коржики на змащене деко і посыпем апельсиновою цедрою.
    Коли сироп у грошах увариться, викладемо готові часточки у вигляді квітки. Однією груші мені вистачило на два коржика.
    розкачати і вирізати коржики з чорним кунжутом. Їх я попередньо нічим не прикрашала.
    Запікати в духовці при 190 гр. близько 20-30 хвилин до середнього «засмаги» світлих коржиків.
    Приготуємо цитруси в карамелі. Кількість часточок - по кількості коржиків (не прикрашених грушами). Так само з невеликою кількістю води і 50 гр. цукру уварити до густого сиропу.
    Після випічки коржики охолодити до кімнатної температури і, поки гарячий сироп, полити їх - так вони залишаться хрусткими і розсипчастими.
    Ще раз остудити, щоб застиг сироп - він перетворюється в дуже смачне апельсиновий-лаймовий желе, залишки, застиглі в каструлі можна доїсти І викласти на коржики часточки апельсинів і лайм.
    Приємного апетиту !
    P.S. В тісто з чорним кунжутом я забула додати соду - вони вийшли менший за розміром і більш щільні і хрусткі, а світлі - більш повітряні. Гарні і ті й інші, так що можете експериментувати!
    Якщо немає можливості купити чорний кунжут - його можна замінити на мак. А білий, наприклад, на кокосову стружку. Також можна поекспериментувати з кисломолочної складової - кефір, ряжанка і т.д.
    Автор: Delfaniya

  • Інгредієнти:
    * дріжджове тісто
    * яблучним повидлом
    * яйця 1 шт.
    * горішки для посипання
    * папір для випікання
    Спосіб приготування:
    Тісто розкачати в прямокутний пласт. Нарізати тісто на трикутники. На широку частину трикутника викласти повидло. Починаючи з широкого краю скачати тісто в рогалик.
    Деко застелити папером для випічки, змастити маслом. Викласти підготовлені рогалики. Кожен рогалик змастити трохи збитим яйцем.
    Посипати рогалики подрібненими горіхами. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності (близько 30-35 хвилин).
    Готові рогалики вийняти з духовки і остудити. Викласти рогалики на блюдо і подати до столу.
    Дріжджове тісто:
    80 р. жиру(сливочногомасла або маргарину),
    250 мл молока,
    1 ст. ложка сл. масла,
    500 г борошна,
    80 р. цукрового піску,
    20 р. дріжджів,
    щіпка солі,
    папір для випікання для дека або форми
    1. Жир перед приготуванням заздалегідь дістати з холодильнока, а підігріти молоко, щоб воно було теплим. Замість молока дріжджі можна розмішати у воді. Вимісити тісто, щоб воно стало однорідним.
    2. В миску просіяти борошно і зробити в ній поглиблення. Висипати зверху цукровий пісок. Покришити дріжджі і перемішати їх з 2-3 стіл. ложки молока. Налити в поглиблення і змішати з невеликою кількістю борошна і цукрового піску з країв.
    3. Накрити опару чистим кухонним рушником і поставити на 15-30 хвилин в тепле місце підходити.
    4. Розкласти по краях борошна м'який жир в пластівцях. Влити залишилися молоко. Посолити. Замісити однорідне еластичне тісто. Залишити підходити приблизно на 45 хв., до тих пір, поки тісто не збільшиться вдвічі.
    5. Перед подальшою обробкою тісто необхідно добре вимісити.
    6. Покрити лист або форму папером для випікання. Додати тесту бажану форму і ещещ раз залишити підходити на листі приблизно на 20 хв. Потім його можна поставити в хололдную нагріти духовку і її приблизно за 10 хв. до температури 180 градусів.
    7. Залежно від товщини шару тесту його слід випікати від 15 до 40 хв

  • Який смак у осені? Звичайно солодкий, маковий, з нотками граната і лимона, присмачений коричневим цукром і медом. Смак літнього спогади про теплі і купаннях, яскравих кольорах, - все це приходить восени, коли ввечері так хочеться затишку і солодощі. І звичайно ця осінь з поваренком так різноманітна своїми выпечками, так що нудьгувати нам думаю не доведеться.
    Інгредієнти:
    Борошно пшеничне - 2 склянки.
    Мак харчової - 4 ст. л.
    Мед - 1 ст. л.
    Яйця - 4 шт
    Сода - для тесту - 1 ч. л.
    Розпушувач тесту - 1 ч. л.
    Лимон (цедра ) - 2 ст. л.
    Гранат (сік) - 1 склянка.
    коричневий Цукор - 1 склянка.
    оливкова Олія - 2 ст. л.
    Сіль - 1 ч. л.
    Кориця ваніль - 1 ч. л.
    Желатин кристалічний (для підливки) - 1/2 ч. л.
    Гвоздика мелена - 1/2 г. л.
    Приготування:
    Як зазвичай у двох посудах змішаємо в одній борошно, розпушувач і спеції для тіста, а в інший яйця.
    Коричневий цукор склянку візьмемо. Зіб'ємо разом з яйцями.
    Цедру від цілого лимона додамо борошно й з'єднаємо з яєчною солодкістю. Додамо трохи меду і лимонного соку.
    Гранат вичавимо, додамо в суміш, яку добре перемішуємо і олія оливкова туди ж.
    Мак додамо останнім штрихом . Перемішуємо хорошенько.Выкладываем у форму для запікання і ставимо в піч 180С на годину.
    Поки кекс печеться приготуємо підливу - гранатовий сік підігріти і додати желатин пів чайної ложки.
    Кекс готовий - виймаємо. Поллємо зверху гранатовим сиропом. Прикрасимо і присыпем гранатовими зернятками і меленим мигдалем і подаємо!
    Автор: ХельгаС

  • Випічка з виноградом завжди дуже смачна. І смак цього тарта дуже яскравий, я б навіть сказала, кричущий, завдяки, звичайно ж, винограду . Ще в ньому багато горіхів і чарівна розмариновая нотка. Він дуже соковитий і ароматний. Смакові поєднання ідеально гармонійні.
    Інгредієнти:
    Борошно - 1 1/4 склянки.
    Сіль (+ щіпка) - 1/2 ч. л.
    Цукор - 1/2 ч. л.
    Масло вершкове (охолоджене) - 115 г
    Вода (крижана) - 3-5 ст. л.
    Виноград (без кісточок) - 900 г
    Горіхи волоські (посічені (можна узяти більше горіхів)) - 1/2 склянки.
    Розмарин (свіжий; дрібно нарізаний) - 1/2 ст. л.
    коричневий Цукор - 3-5 ст. л.
    Мед (або густої сироп від варення) - 1 1/2 ст. л.
    Приготування:
    В чаші кухонного комбайна змішайте борошно, цукор, 1/2 ч. л. солі та масло. Збийте до стану дрібної хлібної крихти. Додайте 3 ст. л. крижаної води і знову збийте, щоб тісто початок збиратися в грудочки. Води може знадобитися трохи більше. Швидко вимісіть тісто руками і поставте у холодильник на 1 годину.
    Для начинки змішайте виноград, горіхи, щіпку солі, розмарин і коричневий цукор (більше або менше в залежності від того, наскільки солодкий/кислий виноград).
    розігрійте Духовку до 180 гр. На аркуші пергаментного паперу розкачайте тісто в коло діаметром приблизно 30 см. Дно кола змастіть медом або густим сиропом від варення.
    Перенесіть лист з тестом на деко. Акуратно викладіть виноград в центр. Вільні краю підніміть і довільно защіпайте.
    Бортики змастіть молоком або трохи збитим яєчним білком, присипте 1 ст. л. коричневого цукру.
    Випікайте близько 40 хвилин. Скориночка повинна стати коричневої, а виноград має злегка зморщитися.
    Автор: dolphy