Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    * яйця - 5 штук;
    * цукровий пісок - 2 склянки;
    * вершкове масло - 200 г;
    * сметана - 200 г;
    * борошно пшеничне - 2 склянки;
    * сода - ½ чайної ложки;
    * какао порошок - 3 столові ложки.
    Яйця збити з цукром до білого. Додати сметану і соду. Продовжуючи збивати, додати розтоплене вершкове масло. В декілька прийомів всипати просіяне борошно, перемішати до однорідності.
    Готове тісто вийде як густа сметана. Розділити тісто на дві рівні частини. В ємність з однією з частин додати какао порошок і ретельно перемішати.
    Форму для запікання змастити маслом, трохи подпылить борошном. У центр форми виливати по черзі ложку білого тесту, потім ложку темного тесту. І так далі, поки не закінчиться все тісто.
    Випікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 45-50 хвилин. Готовність можна перевірити, проштрикнув сірником середину пирога, якщо сірник суха і тісто до неї не прилипає, значить, торт Зебра испекся. Зверніть увагу, як добре піднявся пиріг.
    Готовий пиріг Зебра за бажанням можна полити тонким шаром гарячого шоколаду.

  • Ми будемо піч щось середнє між пишними дріжджовими млинцями і по справжньому тонкими млинцями: з одного боку, ці млинці на кефірі все ж залишаються тонкими, з іншого - добавка соди надає їм пузырчатости.
    Я замінив чверть пшеничної муки на вівсяну, але ніхто навіть не помітив підміни - вже не знаю, погано це чи добре. Замість вівсяного борошна можна взяти ту ж пшеничне або поекспериментувати з іншого борошном, якщо вона є у ваших засіках.
    4 порції
    4 курячих яйця
    1/2 ч.л. цукру
    1/2 ч.л. солі
    2 склянки молока
    1 стакан кефіру
    1,5 склянки пшеничного борошна
    0,5 склянки вівсяної або пшеничної муки
    1/2 ч.л. соди
    рослинна олія
    Як слід збийте яйця з цукром і сіллю, після чого додайте стакан теплого молока і просіяне борошно. Добре розмішайте, не залишаючи пташечкам жодних шансів, після чого додайте решту молоко і кефір, а також соду, погашену невеликою кількістю лимонного соку або оцту, і розмішайте.
    Залиште тісто в спокої на 15-20 хвилин, потім знову перемішайте та готуйте на сковороді з низькими бортиками, кожен раз змазуючи її поверхню мікроскопічним кількістю олії.
    Вогонь повинен бути вище середнього, а млинці - досить тонкими для того, щоб встигали пропікається, не подгорая.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Інгредієнти:
    Шоколад чорний (гіркий, 120 г в тісто і 100 г для глазурі) - 220 г
    * Молоко - 3 ст. л.
    * Масло вершкове (розм'якшене) - 150 г
    * Цукор - 150 г
    * Яйце - 3 шт
    * Борошно - 200 г
    * Порошок пекарський - 2 ч. л.
    * Какао-порошок - 1 ст. л.
    Приготування:
    Молоко змішати з 120 г шоколаду і розтопити це все на водяній бані (я це роблю у пароварці). Остудити.
    розм'якшене Масло збити з цукром. Додати до маслу по черзі яйця, постійно збиваючи.
    Додати шоколад, все добре перемішати. Борошно змішати з порошку для випічки, какао.
    Додати борошно до шоколадного тесту. Все добре перемішати. Тісто перелити в змащену маслом форму (якщо силіконова - змащувати маслом не треба). І в духовку на 40 хвилин при 180С.
    Зробити шоколадну глазур: розтопити трохи масла, шоколаду - 100 г, цукор, я ще додаю трохи коньяку.
    Випечений кекс змазати глазур'ю.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: KAKTEE:)

  • Інгредієнти:
    манна крупа - 120г;
    борошно - 140г;
    молоко (тепле) - 300 мл;
    цукор - 4 ст.л.;
    сіль - 1/4 ч.л.;
    дріжджі (сухі розчинні) - 1 ч.л.;
    яйце - 1 шт.
    Приготування:
    в миску Просіяти борошно, змішати з манкою, сіллю й цукром. Додати дріжджі, знову перемішати. В іншій мисці трохи збити яйце і перемішати з теплим молоком.
    У центрі борошняний суміші зробити колодязь, влити молочно-яєчну суміш і перемішувати вилкою (або міксером на низькій швидкості), поки маса не стане за консистенцією схожа на рідкої сметани.
    Накрити миску з тістом кухонним рушником. Поставити в тепле місце на 2 години (поки обсяг не збільшиться вдвічі). Однієї години мало, дайте манці розбухнути.
    Нагріти сковороду на великому вогні, зменшити нагрівання до помірного, налийте в сковороду трохи рослинної олії і розподілити по дну сковороди. Перемішати підійшло тісто і ложкою виливати в сковороду невеликими порціями.
    Смажити оладки з одного боку, поки поверхня перестане виглядати вологою і покриється дірочками. Перевернути і смажити з іншого боку до рум ’ яної скориночки. Готові манні оладки подавати гарячими з вершковим маслом, медом або сметаною.
    Фото і рецепт: Олена Покровська

  • Цей шоколадний кекс сподобався мені вже давно, його рецепт я вирізала в якомусь журналі і ось на день закоханих приготувала таки! Кекс вийшов у міру солодким з рихлим, розсипчатою, дуже шоколадною структурою. Дуже смачний і легкий в приготуванні.
    Інгредієнти:
    * Борошно (в тісто) - 200 г
    * Цукор (в тісто) - 200 г
    * Какао (в тісто) - 60 г
    * Сода (в тісто) - 1 ч. л.
    * Кефір (в тісто) - 1 склянка.
    * Вершкове масло (в тісто) - 110 г
    * Ванілін (в тісто, на кінчику ножа)
    * Сметана (в глазур) - 2 ст. л.
    Рецепт:
    у мисці Змішайте борошно, цукор, какао і соду, перемішайте.
    Потім додайте кефір, розтоплене вершкове масло і ванілін.
    В оригіналі рецепту пропонувалося в молоко влити 1 ст. л. оцту і дати скиснути, а я вирішила використовувати кефір.
    Ретельно розмішайте.
    Форму для випічки злегка змастіть маслом, присипте борошном, дно застеліть папером. Викладіть тісто в підготовлену таким чином форму.
    У центрі зробіть поглиблення, щоб піднялося рівномірно. Розігрійте духовку до 170 гр. і випікайте 60 хв.
    Для глазурі змішайте цукор, какао, сметану. Поставте на маленький вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
    Потім додайте масло і проваріть до його розчинення.
    Охолодіть і глазур готова.
    В оригіналі рецепту глазур готувалася так: 2 скл. цукрової пудри змішайте з какао, потім додайте масло і за необхідності окріп для отримання густої і м'якою глазурі.
    Намажте зверху шоколадну глазур і прикрасьте за своїм бажанням. Я поверх глазурі намалювала збитими вершками серце, посипала тертим шоколадом і декорувала цукровими сердечками.
    Для любителів солодкого, напевно, варто або збільшити кількість цукру в тесті, або зробити дуже солодку глазур, як пропонувалося в оригінальному рецепті. Для мене було якраз так як я і зробила.
    Єдине в наступний раз я розріжу його уздовж на дві-три шари та промастю їх збитими вершками. На мій погляд, вони ідеально сюди підходять. Хоча, думаю вийде дуже смачний тортик і з яких-небудь іншим кремом.
    А для швидкого варіанти цілком підійде і так просто з шоколадною глазур'ю зверху.
    Фото і рецепт: Yulya

  • Гречані млинці! Споконвічно російська страва. Спочатку адже на Русі млинці робили саме з гречаною борошном. Якщо ви ще не пробували, обов'язково зробіть! Не складніше звичайних, просто додайте час на підняття дріжджового тіста.
    А якщо ви звикли до дріжджовим млинців, то вам взагалі чудово! І настійно рекомендую спробувати гречані млинці з червоною рибкою, можна навіть копчену замінити на солону.
    Інгредієнти:
    * яйця - 3 шт;
    * цукор - 1 ст.л.;
    * вода - 100 мл;
    * сухі дріжджі - 5 гр (1 ч.л. з гіркою);
    * молоко - 400 мл;
    * вершкове масло - 1 ч.л.;
    * борошно гречане - 125 гр;
    * борошно пшеничне - 125 гр;
    * розпушувач - 1/2 ч.л.;
    * сіль - щіпка;
    * рослинна олія для смаження
    Для рибного крему:
    * форель копчена - 300 гр;
    * рікотта (або сирний сир) - 250 гр;
    * сметана - 3 ст.л.
    * кріп - пучок;
    * гірчиця діжонська - 1 ч.л.
    Розбиваємо в миску яйця, всипаємо цукор і збиваємо. Я все збивала блендером з насадкою віночок, ви також можете використовувати міксер з насадкою для тесту.
    Розводимо дріжджі в теплій воді, залишаємо.
    Молоко з маслом злегка підігріти, щоб шматочок масла расстаял. Довго не гріти! Молоко має бути теплим, але не гарячим.
    В іншу миску просіяти всю борошно, всипати розпушувач і сіль, перемішати.
    Висипаємо сухі інгредієнти в яйця, 30 секунд перемішуємо міксером.
    Вливаємо тепле молоко і добре заважаємо, до однорідного стану, щоб зникли грудочки. Потім вливаємо дріжджі, ще раз перемішуємо, накриваємо миску плівкою і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
    Розігріту сковорідку змащуємо з допомогою пензлика рослинним маслом.
    Підійшло тісто кілька разів перемішуємо.
    Ополоником виливаємо тісто на сковорідку і допомагаємо йому розтектися, але великих блінов не вийде, вони виходять маленькі і пышные.Выпекаем млинці з двох сторін по парі хвилин.
    Ось така краса. Продовжуємо випікати.
    Поки печуться млинці, займемося соусом. (До речі кажучи, соус можна зробити, поки настоюється тісто).
    У шматка форелі відрізаємо кілька скибочок (штук 7-8).
    Іншу рибу ріжемо кубиками (попередньо зрізавши філе з шкіри) і кладемо в блендер. Туди ж відправляємо рикотту і сметану. Перемішуємо до однорідного стану.
    Дрібно ріжемо кріп, додаємо в крем, перемішуємо в блендері. Потім кадем гірчицю і ще раз заважаємо. Крем готовий.
    А тепер найцікавіше: кладемо млинець на тарілку.
    Зверху намазуємо кремом (приблизно столовою ложкою), викладаємо скибочка рибки (цей крок можна опустити). Зверху кладемо знову млинець, мажемо кремом, рибу вже не кладемо, вона є в кремі, перебір. І так 4 млинця. Останній верхній намазувати не треба.
    На нього просто в серединку гірочкою кладемо столову ложку крему, прикрашаємо трояндочками з риби і кропом.
    Терміново їмо!
    Це порційний розповідь, тобто на одну людину. З рештою млинцями можна вступити також.br/>мається на увазі, що блінов у нас виходить 12-15 і крему ціла миска, тобто на фото 1 порція з 4-х млинців.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    (на 2 порції)
    * 1,5 стакан кефіру
    * 2 ст. л. вершків
    * яйце 1-2 шт.
    * сода на кінчику ножа
    * борошно біля 1 склянку
    * цукор 1 ч. л.
    для кобилі хвіст:
    * моцарелла
    * кріп
    * хамон
    Вилити кефір в миску, додати вершки. Додати цукровий пісок. Вбити яйце. Соду перемішати з борошном. Всипати борошно в миску. Перемішати всі до однорідної густої маси.
    Моцареллу, кріп і хамон дрібно нарізати. Викладаємо тісто на сковороду, обсмажуємо з одного боку. Розкласти на млинці начинку, перевернути його і обсмажити з іншого боку.
    Готові млинці подати до столу зі сметаною.

  • Інгредієнти:
    * Крохмаль - 85 г
    * Борошно пшеничне - 220 г
    * Масло вершкове (вершковий маргарин) - 150 г
    * Цукор - 100 г
    * Яйце - 1 шт
    * Ванільний цукор (бажано, Butter-Vanille або Bourbon-Vanille) - 1 ч. л.
    * Горіхи (мелені - 100 гр, дрібно посічені - 100 гр; волоський або лісовий, або земляний) - 200 г
    Приготування:
    Насипати в чашку борошно, крохмаль, цукор. Додати м'яке олія, яйце, ванілін і швидко замісити тісто (краще це робити холодними руками, довго тісто не місити, інакше воно "затягнеться" і печиво вийде жорстким).
    Вийшло тісто розділити на 2 частини, одну частину вмішати дрібно посічені горіхи і сформувати довгий валик, приблизно 3 см в діаметрі.
    Другу частину тіста розкачати в прямокутник, з краю покласти горіховий валик і загорнути його в рулет.
    На стіл (я працювала на папері для випічки) насипати молоті горіхи і прокотити за ним рулет, щоб горіхова крихта була з усіх сторін.
    Включаємо духовку на 200*С. Нарізаємо рулет на шайбочки (я робила це звичайної ниткою, оскільки від ножа тісто мнеться, акуратно переносимо на лист і відправляємо в розігріту духовку.
    Випікаємо 12-15 хвилин при 200*С.
    Фото і рецепт: Hyazinthe

  • Перший день Масляної почну з ажурних млинців з дріжджового тіста. Спочатку поставила опару, і коли тісто двічі піднялося, швидко влила трохи більше склянки крутого кип ’ ятку. Результат - тонкі ажурні млинці, які можна з'їсти відразу, а можна начинити, наприклад, яблуками або сиром.
    Інгредієнти:
    борошно - 400г;
    молоко - 1л;
    яйце - 1 шт.;
    свіжі дріжджі - 30г (або 1/2 пакетика сухих);
    цукор - 2 ч.л.;
    сіль - 1 щіпка;
    вода (окріп) - 100-300 мл.
    Приготування:
    ємності, в якій будете замішувати тісто для млинців, розкришити дріжджі, влити тепле молоко, додати цукор, сіль. Засипати борошно і розмішати, щоб вийшло однорідне тісто.
    Накрити рушником і поставити в тепле місце. Коли об'єм тіста збільшиться в 2 рази, додати трохи збите яйце. Розмішати, накрити рушником і поставити в тепле місце ще приблизно на 1 годину.
    Коли тісто повторно підніметься, влити, не забуваючи розмішувати тісто, приблизно 300 мл кип ’ ятку (тісто повинно бути як нежирна сметана, тому, можливо, Вам буде потрібно менше окропу).
    Розігріти суху сковороду. Змастити олією. Налийте на сковороду половинку ковша тіста і смажити близько 1 хвилини.
    Перевернути млинець і смажити ще кілька секунд. Готово. Можна їсти. Зі сметаною, медом або приготувати начинку.
    Фото і рецепт: Олена Покровська

  • Інгредієнти:
    * борошно пшеничне для хлібопечення 500 г
    * вода 350 мл
    * дріжджі живі 10 г
    * сіль 10 г
    для начинки:
    * панчета або грудинка 250 г
    * сметана жирна 250 г
    * яйця 3 шт.
    * цибуля-порей 1 шт.
    * оливкова олія 1 ст. л.
    * сіль, перець за смаком
    * мускатний горіх на кінчику ножа
    * тертий сир Грюйєр
    Розчинити дріжджі в невеликій кількості води. Решту воду вилити в каструлю. Додати сіль. Вилити дріжджі. Всипати борошно - вимісити тісто до однорідного стану. Скачати в кулю і залишити "відпочивати" на 1 годину.
    Для приготування начинки розігрійте олію в сковороді. Панчетту нарізати і обсмажити на сковороді. Цибуля-порей нарізати і викласти на сковороду. В миску вилити сметану, розбити яйця. Всипати мускатний горіх. Масу посолити, перемішати всі. Додати в масу обсмажену грудинку з цибулею, перемішати.
    Розділити тісто на дві частини, кожну розкачати в коло. Перенести тісто у форму, змащену маслом. Розкласти по тесту начинку. Посипати пиріг тертим сиром. Поставити форму з пирогом в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати до готовності близько 30-35 хвилин.
    Готовий пиріг розрізати на порційні шматки і подати до столу. Приємного апетиту!