Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Торт хоч і дуже дуже смачний, але все-таки досить скромний - у ньому немає ні крему, ні прикрас. Смак і аромат торта насичено шоколадний.
    Вишнева прошарок надає торту вологість і легкої кислинки, що відтіняє солодкість шоколадній глазурі.
    Якщо вишні немає, то можна зробити чисто шоколадний торт.При бажання вишню можна замінити на полуницю, журавлину або чорну смородину, тільки кількість цукру для кожної ягоди потрібно підбирати за смаком.
    СКЛАД
    ТІСТО
    50г вершкового масла, 100г шоколаду, 3 ст ложки какао, 3 яйця, 0,5 склянки цукру, щіпка солі, 1,5 год ложки розпушувача, 0,5 склянки борошна (80г)
    ВИШНЕВА ПРОШАРОК
    150~200г вишні без кісточок, 1/4 склянки цукру, при бажанні - 1 ст. ложка коньяку або лікер "Амаретто"
    ГЛАЗУР
    50г вершкового масла, 100г шоколаду
    Корж
    В маленьку каструльку покласти вершкове масло, шоколад і какао.На маленькому вогні при постійному помішуванні довести до повного розчинення шоколаду.
    Міксером збити яйця з цукром і сіллю в пишну піну. Влити шоколадну пасту, розмішати.
    Всипати борошно з розпушувачем. Ще раз перемешать.На дно форми d=24см покласти гурток паперу для випічки і вилити тісто.
    Поставити форму в заздалегідь нагріту до t=180~200|C духовку до готовності коржа - на 17~20 хвилин.
    Вийняти форму з духовки і залишити на 15 хвилин, щоб корж трохи охолов.
    Вишнева прошарок
    Якщо вишня заморожена, то попередньо її розморозити. Для скорочення часу її можна підігріти в мікрохвильовій печі або на плите.Вишню і цукор покласти в блендер. При бажанні можна додати коньяк або лікер "Амаретто".
    Збити до однорідної пасти. Трохи охолов корж вийняти з форми, перевернути і покласти назад у форму дном догори. (Гурток паперу для випічки зняти з коржа і викинути.)
    Вилити на корж вишневу масу. Залишити просочуватися на 20~30 хвилин.
    Глазур
    Розтопити шоколад з маслом також, як і для тесту. Полити глазур'ю торт і залишити до застигання глазурі.

  • Інгредієнти:
    * молоко - 0,5 л;
    * яйце - 1 шт;
    * борошно - 8 ст.л. (повних, з невеликою гірочкою);
    * цукор - 3 ч.л.;
    * щіпка солі.
    * печінковий паштет - 500 гр (рецепт тут);
    * солоні огірки - 5 невеликих шт (приблизно 250 гр);
    * кріп - 5 гілочок;
    * вершкове масло - 20 гр.
    Наливаємо в чашу блендера молоко, зверху акуратно, не розмішуючи, насипаємо борошно, цукор, сіль, яйце і збиваємо.
    Готове тісто залишаємо стояти хвилин на 30.
    Поки варто тісто, робимо начинку: ріжемо дрібним кубиком огірки і змішуємо з паштетом.
    Я використовувала домашній з курячої печінки (рецепт тут), але ви можете взяти магазинний... Самі все розумієте...
    Дрібно порізати кріп і вимішати в паштет з огірками. Начинка готова.
    Додаємо в тісто рослинна олія (3 ст.л.) і акуратно перемішуємо. Перший раз (тільки! потім своє зробить масло в тесті) на розігріту пательню крапаємо краплю масла.
    Виливаємо ополоником порцію тесту на сковорідку і перевертаємо після того, як краю зарум'яняться і з'являться на тесті бульбашки.
    Смажимо на іншій стороні. На кожну сторону потрібно приблизно по хвилині-півтори.
    На готовий млинець кладемо 1-1,5 ст.л. начинки. І звертаємо трикутником, пальчиками акуратно розрівнюючи начинку в млинці.
    Перед подачею обсмажуємо готові млинці на сковорідці з додаванням чуточки вершкового масла буквально за півхвилини з кожної сторони.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    * Борошно - 125 г
    * Яйце - 2 шт
    * Молоко - 300 мл
    * Яблуко (велике) - 1 шт
    * Цукор - 1 ч. л.
    * Сіль (щіпка)
    * Олія для смаження)
    Рецепт:
    Для тесту всипати в глибоку миску борошно, додати сіль, цукор і перемішати, додати яйця і молоко, збити всі віночком і залишити на годину для вистійки
    Цим часом велике яблуко нарізати на тоненькі платівки.
    Після закінчення години, сковороду загострити, змастити олією. Яблучні платівки занурювати в тісто і викласти на сковороду внахлест, щоб вийшов млинець.
    Смажити приблизно за 1-2 хвилини з кожного боку.
    Фото і рецепт: Олена - любляча дружина

  • 4 порції:
    1 3/5 ст. ложка пшеничного борошна
    2/5 ст. лляний (житній, гречаної або будь-який інший) борошна
    1 ст. теплої води
    2 ст. теплого молока
    2 яйця
    1 ст.л. цукру
    1/2 ч.л. сухих дріжджів
    1/2 ч.л. солі
    рослинна олія
    Змішайте борошно і висипте половину від її кількості в миску для приготування опари. Туди ж відправляються склянку теплої води, цукор і дріжджі - перемішайте опару, накрийте миску рушником і залишити в теплому місці на 2-3 години.
    Коли опара підійде і помітно збільшиться в розмірах, додайте решту борошна, сіль, збиті яйця і молоко, після чого знову накрийте миску рушником і поставте в тепле місце.
    Тісто підійде десь через годину - розігрійте трохи рослинної олії на сковороді і випікайте, вже не перемішуючи, щоб зберегти цю пишність.
    Готові млинці викладайте гіркою на тарілку, не забуваючи змащувати вершковим маслом, а потім подавайте з належним свята гарніром - ікрою або солоною рибою.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Я давній шанувальник сиру! Люблю його в чистому вигляді і люблю використовувати його як інгредієнт у стравах. А ось з недавніх пір я відкрила ще одну симпатію - житнє борошно. І коли мені попався рецепт коржів, де поєдналися два цих найулюбленіших продукту, я не роздумуючи, спекла їх. І не розчарувалася! М'які, пишні коржі, особливо смачні ще теплими, виявилися зовсім не кислі! Але назва я все ж вирішила зберегти…
    Джерело carina-forum
    Інгредієнти:
    * Сир - 250 р
    * Кефір - 100 мл
    * Борошно житнє - 300 г
    * Мед - 1 ч. л.
    * Рослинна олія - 1 ст. л.
    * Сода - 1 ч. л.
    * Сіль - 1/2 ч. л.
    Приготування:
    Для приготування цих коржів нам потрібно змішати в мисці кефір, мед, і рослинне масло. І трохи збити віничком. Додати сир і все добре розмішати. Мені допоміг у цій справі блендер.
    Сир я завжди беру домашній - з ринку. Він жирний і щільний. Якщо сир буде більш мокрий, то потрібно потім трохи збільшити кількість борошна.
    В іншій мисці змішати борошно, сіль і соду. У кефирно-сирну суміш поступово додати борошно і добре перемішати. Тісто виходить трохи липке, але не раджу забивати його борошном. Тісто скачати в кулю, загорнути в плівку і поставити в холодильник на 15-20 хвилин.
    Дошку рясно посипати борошном і розкачати тісто в пласт товщиною 1,5 см. Вирізати з нього кола… або квадратики. Тут вже, що підкаже вам ваша фантазія. Я склянкою видавила кола. Раджу ободок склянки занурювати в борошно перед кожним витискуванням нового гуртка.
    Гуртки наколоти вилкою в декількох місцях і викласти на бумагу.Выпекать при температурі 180* 20-25 хвилин до готовності. Орієнтуйтеся на свою духовку.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Лианда

  • Чуррос - смажена у фритюрі хмиз, який іспанці традиційно подають на сніданок, і роблять це так заразливо, що ця звичка охопила їх географічних сусідів, і заодно весь іспаномовний світ. Вважається, що чуррос потрібно вмочати в гарячий шоколад, але це вже питання смаку: у всякому разі, сахарно-корична обсипання підкреслює смакові якості цієї не те солодкої закуски, не те десерту нітрохи не гірше.
    4 порції
    1 ст. води
    2 ст.л. цукру
    1 ч.л. солі
    2 ст.л. вершкового масла
    1 ст. борошна
    цукрова пудра і мелена кориця для обсипання
    олія для фритюру
    Воду з цукром, сіллю і вершковим маслом доведіть до кипіння і зняти з вогню. Додайте просіяне борошно і замішують її у воду до тих пір, поки все це не об'єднатися в один більш-менш однорідний шар. Як випливає розігрійте олію для фритюру (180-190 градусів, хоча я ніколи не використовую термометр, благо, для перевірки завжди можна кинути в нього невеликий шматочок тіста). Видавлюйте товсті рифлені ковбаски тесту в олія за допомогою кондитерського мішка або шприца, обрізаючи їх гострим ножем - можна робити чурросы прямими, а можна закручувати їх у подобу кілець. Обсмажуйте чурросы за дві хвилини, після чого перекладайте в друшляк, щоб дати маслу стекти, а перед подачею посипте цукровою пудрою і меленою корицею.

  • Дуже смачне медове печиво (пісне). Постите на здоров'я!
    Інгредієнти:
    * Банан (стиглий) - 1 шт
    * Борошно - 3-4 стак.
    * Мед - 1-2 ст. л.
    * Цукор (+цукор для посипання печива) - 1 склянка.
    * Розпушувач - 1 ч. л.
    Приготування:
    Банан добре розминаємо вилкою до стану пюре. Додаємо цукор і мед.
    Отриману суміш нагріваємо на водяній бані до повного розчинення цукру.
    Додаємо розпушувач. Після того як суміш побіліє і збільшиться в обсязі, знімаємо з водяної лазні та прохолодні.
    В охолоджену суміш вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто. У мене на цей раз банан був маленький, тому борошна пішло 2,5 стакана.Раскатываем тісто шириною 8-10 мм.
    Вирізаємо формами печиво (можна просто розрізати на ромбики за допомогою гострого ножа).
    Викладаємо печиво на деко. Пензликом акуратно змащуємо кожне печиво водою і посипаємо цукром.
    Випікаємо бананово-медове печиво в розігрітій духовці близько 7 хвилин. Уважно стежимо, щоб воно не пригоріло.
    Печиво готово!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: algambra

  • У цьому печиво цікаве поєднання смаків - солоного пармезану, пряного базиліка і чуть-чуть лимонної свіжості. Печиво закусочне, і навряд чи підійде для чаювання. Товщину печива вибирайте на свій смак: чим тонше тісто, тим готове печиво більш розсипчасте.
    Інгредієнти:
    рослинна олія (горіхове) - 50 мл (4 ст.л.);
    борошно - 240г (22 ст.л.);
    яйце - 2 шт.;
    сир (тертий пармезан) - 100г (18 ст.л.);
    базилік (свіжий) - 4 гілочки (20г);
    лимон (цедра) - 1-2 ч.л.;
    вода - 25 мл (2 ст.л.);
    пекарський порошок - 1 ч.л.; сіль - 1 ч.л.
    Приготування:
    Борошно змішати з пекарським порошком і сіллю. В миску налити рослинна олія (у мене було горіхове - масло макадамії), додати борошно і розмішати вилкою або розтерти руками до освіти дрібної борошняний крихти.
    Пармезан натерти на дрібній терці і додати до борошняний крихті. Розмішати.
    Гілочки базиліка промити під проточною холодною водою, покласти на серветку, щоб вбрався волога. Нам потрібні тільки листя, тому обриваємо їх зі стебел і дрібно-дрібно січемо. Лимон вимити, обсушити і натерти біля 2 ч.л. цедри.
    Додати в тісто подрібнений базилік, лимонну цедру, яйця і холодну воду. Вимісити м'яке еластичне тісто.
    Присипати борошном дошку і розкачати на ньому тісто товщиною близько 3 мм. Вирізати печиво - вийде 20 шт. Час відправляти печиво в прогріту до 180С духовку.
    Деко застелити пекарської папером (або присипати борошном, якщо її немає) і випікати печиво близько 20-25 хвилин (час залежить від духовки) на середній полиці.
    наприкінці переставити деко на верхній рівень, щоб печиво присмажилося. Готове печиво перекласти на тарілку і дати йому охолонути. Все готово.
    Фото і рецепт: Олена Покровська

  • Інгредієнти:
    Борошно - 200 г
    Вода (тепла , майже гаряча) - 100 мл
    Цукор (1 ст.л. в тісто і 100 р. в начинку) - 100 г
    Ванільний цукор - 1 пакет.
    Рослинна олія - 3 ст. л.
    Сіль - 1/4 ч. л.
    Розпушувач - 1 ч. л.
    Чорна смородина (заморожена,розморожувати не треба) - 400 г
    Крохмаль - 1 ст. л.
    Панірувальні сухарі - 2 ч. л.
    Приготування:
    Борошно змішати з розпушувачем і сіллю, просіяти в глибоку миску, додати цукор і олію, перемішати щоб вийшло щось на кшталт крихти.
    Додати теплу воду , замісити тісто, при необхідності додати ще борошна.
    Тісто покласти в пакет і залишити на 1 годину. Чорну смородину змішати з цукром, крохмалем .
    Форму діаметром 20 див. змастити маслом.
    Тісто розділити на дві частини , одна частина більше, інша меньше.Из більшої частини розкачати коло , викласти у форму , зробивши високий бортик.
    Дно присипати панірувальними сухарями , вони вберуть зайву вологу і тісто не розмокне.
    З другого шматка тіста розкачати коло і викласти на ягоди. Краї добре защипнути.
    Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 - 40 хвилин .потім перекласти на решітку і дати трохи охолонути.
    Я ж , як завжди не дочекалася охолодження , ми відразу ж почали дегустувати, так як до нас завітав гість!
    дякую За рецепт olyaw .
    Фото і рецепт: Ттшка

  • Печиво з цього тесту є моїм улюбленим з раннього дитинства і до цих пір. Дуже легке, хрустке, тане в роті і рука відразу тягнеться за добавкою. Для тих, хто знайомий з цим тестом, хочу сказати, що сирний варіант виходить ще більш шаруватим і високим. Любителі сиру, зверніть увагу, печиво дуже сирне, дуже смачне і його завжди дуже мало!
    Інгредієнти для "Сирне печиво з сирного листкового тіста"
    * Сир (у мене ринковий) - 200 г
    * Масло вершкове - 200 г
    * Борошно пшеничне - 1 склянка.
    * Яйце куряче - 1 шт
    * Сир твердий (у мене Мааздам) - 70-100 г
    * Паприка солодка - 1 ч. л.
    * Сіль - 1/4 ч. л.
    Рецепт
    Отже, вершкове масло порубати з борошном в крихту, додати 1 жовток яйця, сир, сіль, замісити тісто.
    Розкачати тісто в пласт товщиною в кілька мм, злегка посипати борошном і скласти конвертом.
    Злегка посипаючи борошном після кожного згину.
    Потім загорнути тісто в плівку і прибрати в морозилку на 20 хв. Потім тісто дістати, розкачати і знову скласти конвертом, злегка посипаючи борошном після кожного згину. Знову в морозилку на 20 хв і всю процедуру повторити. Потім тісто знову загорнути в плівку і залишити в холодильнику, як мінімум, на 5-6 годин. Зазвичай Я залишаю на ніч.
    Сир натерти на дрібній терці.
    Тісто розкачати, посипати сиром.
    Скласти, посипаючи сиром кожен згинають.
    Печива виходить на 2 противня, я печу їх по черзі ділю тісто навпіл, одна частина чекає в холодильнику, другу розкатую, змащую рештою білком,
    Посипаю паприкою, ріжу на тонкі смужки, викладаю на деко і пчу в попередньо прогрітій духовці 180-200 град до 15 хв. Лист не можна змащувати. І краще не на силіконовому килимку. В процесі приготування печиво має дуже сильно вирости вгору.
    Можна порізати тісто на брусочки і згорнути їх - вийдуть спіральки.