Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
Борошно пшеничне - 250 р
Молоко - 125 мл
Дріжджі (пресовані) - 12 р
Цукор (в тісто - 40 г; в начинку - 40 г) - 80 г
Масло вершкове - 60 г
Сіль
Яйце - 1 шт
Сир - 200 г
Смородина чорна (заморожена)
Цукрова пудра - 2 ст. л.
Ванільний цукор - 1 пакет.
Приготування:
Для дріжджового тесту я завжди роблю опару. В теплому молоці розмішую дріжджі, цукор і дві ложки борошна. Залишаю в теплому місці, поки не утворюється така «шапка».
Потім в борошно (борошно потрібно обов'язково просіяти) додаю опару, дрібку солі і розтоплене вершкове масло. Тісто потрібно добре вимісити. Воно виходить приємне, еластичне. Накрити миску плівкою і залишити на годину, щоб підійшло.
А ми займемося сирною начинкою. У сир додати 40 г цукру, жовток одного яйця, ванільний цукор. У мене сир домашній - щільний. Якщо вам начинка здається рідкої, додайте ложку борошна.
Готове тісто потрібно розкачати товщиною 5-7 мм на яка була вкрита борошном дошці. Вирізати гуртки. Я випікала булочки у формах для мафінів. Кола вирізала за розміром форми. Їх у мене вийшло 24.
Потім маленьким стаканчиком у 12 кіл потрібно видавити середину, щоб вийшло колечко. Маленькі серединки-«ґудзики» я потім просто спекла.
Ви можете випікати булочки просто на аркуші. Тільки звертаю вашу увагу, що верхнє колечко не повинно бути тонким, щоб начинка з ягід не текла через верх.
Кола покласти на дно форми, зверху - кільця. Змащувати тісто нічим не потрібно.
серединку насипати смородину. Ви можете замінити її варенням з кислинкою. Але тоді цукру в сир кладіть менше.
На ягоди укладіть сирну начинку.
Булочки поставте хвилин на 10 на сходження в теплому місці.
Відправляйте в духовку на 15 хв. при 180*.
Тим часом збийте білок, що залишився з 2 ст.л. цукрові пудри і дрібкою солі до гострих піків. І з кондитерського мішка потрібно висадити білок на булочки. (У мене такого пристосування немає, тому вийшло не зовсім гарно…)
Та відправляйте булочки ще хвилин на 10 в духовку, щоб білок загнітилася.
Булочки виходять м'які, солодкі, з приємною кислинкою ягід чорної смородини і з повітряної шапочкою білка…
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Лианда -
Інгредієнти:
борошно - 1 склянка;
кефір - 1 склянка;
вода (окріп) - 1 склянка;
яйце - 2 шт.;
сода - на кінчику ножа;
сіль - 1/2 ч.л.;
цукор - 1 ст.л.;
олія рослинна - 2-3 ст.л.
Приготування:
Збити яйця до появи легкої піни, додати сіль.
Влити в яйця склянку окропу і продовжувати збивати.
Потім додайте стакан кефіру.
Борошно просіяти, змішати з содою і по ложці додати в рідину. Ретельно розмішати, щоб не утворилися грудки.
Додати ложку цукру та олію.
Взяти улюблену сковороду для млинців і випікати на ній тонкі млинці.
Обсмажити з обох боків до красивого золотисто-коричневого кольору.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Олена Покровська -
Потрібно було запекти дитині яблучко, робити це просто так - нудно, ось я і вирішила дістати з полиці свої кулінарні книги. Ось такий чудовий рецепт я знайшла. В захваті залишилася не тільки дитина, але й інші члени родини.
Інгредієнти:
* Яблуко (свіжі, середні) - 6 шт
* Борошно - 300 г
* Сир - 300 г
* Маргарин (масло) - 250 г
* Сік лимонний - 1 ст. л.
* Цукор - 6 ч. л.
* Кориця (мелена, щіпка)
* Сіль (щіпка)
Приготування:
Сир протерти, додати маргарин або масло кімнатної температури, сіль, борошно з содою. Замішуємо еластичне, м'яке тісто.
Яблука очистити, вийняти серцевину. У мене спеціального ножа немає, тому розрізала на дві частини.
Яблучка припускаємо 5 хвилин з додаванням лимонного соку або розведеним лимонної кислоти. Потім їх виймаємо і обсушуємо.
В середину яблук засипаємо цукор, змішаний з корицею. Тісто розгортаємо в пласт приблизно 4 мм товщиною. Ріжемо на квадрати, відповідні величиною яблук.
Яблука укладаємо в середину квадратів. Якщо яблуко ціле, то так.
Якщо половинки, як у мене, то так. І УВАГУ: на половинки тесту потрібно вдвічі більше!
З'єднуємо протилежні кінці квадратів, прикрашаємо, щоб очей радувало! Змащуємо конвертики збитим яйцем і ставимо запікати на 20 хвилин при 220*С.
Ось така краса у нас вийшла!
Коли конвертики охолонуть, посипаємо їх цукровою пудрою.
Автор: іриска-ируся -
На 8 порцій:
350 г печеного солодкого перцю
375 г листкового тіста
50 г м'якого козячого сиру
2 листочки гілочок чебрецю
1 середнє яйце (збити)
1/2 чайні ложки маку
Рецепт:
1. Духовку розігріти до 190 градусів. Добре обсушити перець.
2. На деко викласти прямокутник тесту короткою стороною до себе. На його середню третину вертикальною смугою намазати сир. Зверху викласти перець. Посипати чебрецем. Посолити і поперчити за смаком.
3. Розрізати вільні краї тіста з боків від начинки по діагоналі вниз через кожні 2 см, відступивши в 1 см від сиру з перцем. Змастити тісто яйце.
4. Загорнути на начинку верхню і нижню короткі боку тесту. Потім, починаючи з далекого від вас краю, загортати по черзі до центру і з боків нарізані смуги так, ніби плетете косичку. Змастити поверхню рулету збитим яйцем. Посипати маком.
5. Запікати рулет протягом 30-40 хвилин, щоб добре підрум ’ янилася.
6. Подати на стіл гарячим або кімнатної температури. -
Фламмкухен - «оповитий полум'ям». Подають у Франції і Германии.Тесто може бути дуже різноманітне, мені зустрічалися рецепти від дріжджового до бездріжджового. Але смак, однозначно, завдяки начинці - це дуже смачна страва, а головне, не важко для шлунка, що особливо важливо в святковий час!
Інгредієнти:
* Тісто листкове дріжджове - 1/2 упак.
* Цибуля ріпчаста - 200 г
* Сметана - 150-200 г
* Бекон (копчений бекон або копчена ковбаса) - 100 г
* Суміш перців (або просто мелений перець)
* Сіль
Приготування:
У даному випадку я використовувала заморожене тісто - його необхідно лише розморозити.
Якщо робити тісто своїми руками, можна зробити бездріжджове:
•200 г борошна
•2-3 столові ложки олії (бажано оливкової)
•100-150 мл води
Замісити і залишити настоятися, якщо води мало, можна додавати ще.
Змастити маслом папір для випічки і застелити форму. Якщо форма силіконова, то ці маніпуляції не потрібні.
Викласти тісто, акуратно підгинаючи краю. Щедро змастити сметаною.
Цибулю і бекон нарізати соломкою (не товсто). На сметану викласти рівномірним шаром цибулю.
Зверху викласти бекон, бекону повинно бути менше, ніж лука.
Зверху посипати свежемолотой сумішшю перців (або просто духмяним перцем) і посолити за смаком.
Запікати до рум ’ яності.
Кінчики лука підсмажаться в процесі запікання, бекон зарум'яниться...аромати, які будуть стояти в будинку, не залишать байдужими нікого!
Фото і рецепт: a-lesa -
Інгредієнти:
500 г борошна,
2 яйця,
100 г вершкового масла,
100 г цукру,
1/4 ч. ложки соди,
1/4 ч. ложки соку лимона,
ягоди журавлини.
Приготування:
Масло порізати кубиками і розтерти з цукром.
Додати яйця і добре перемішати.
Додати борошно і соду гашене соком лимона. Добре перемішати.
Викласти тісто у формочки.
Зверху втопити в тісто по 3-4 ягідки журавлини.
Випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 20 хвилин. Викласти готові кекси з форм і остудити.
Посипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
100 г замороженого вершкового масла
20 г рослинної олії для змащування
100 г борошна
100 г тертого пармезану
1 яйце
Форму для випічки змастити маслом і прибрати в холод. В блендер з металевими ножами покласти нарізане заморожене масло, додати просіяне борошно, перемішати.
Сир натерти на дрібній терці, додати в тісто, перемішати, додати яєчний жовток, перемішати, загорнути в плівку і поставити на 20 хвилин у холодильник.
Дістати тісто, тонко розкачати, вирізати печиво будь-якої форми, посипати цукровою пудрою або корицею, викласти на змащену форму.
Випікати при 180С приблизно 10-15 хвилин. -
Рецепт горіхового пирога з готового листкового тіста з смачною горіховою начинкою. Для начинки ми вибрали фісташки, тому в розрізі пиріг вийшов яскравим, фісташковим і на смак і колір.
Інгредієнти:
готове листкове тісто - 500г;
для начинки:
масло вершкове - 90г;
цукор дрібний - 200г;
фісташки (очищені, несолоним) - 250г;
яйце (жовток) - 2 шт.;
ванільний цукор - 1 пакетик (близько 10г);
для прикраси: яйце - 1 шт.;
мелені фісташки
Для начинки розтерти на піну вершкове масло з дрібним цукром, потім додати яєчний жовток і розтирати до отримання однорідної маси.
Фісташки залити окропом, залишити у воді, поки вода не стане теплою і очистити від шкірки. Очищені фісташки перекласти в каструлю і трохи обсмажити. Подрібнити в процесорі до великої крихти.
Додати фісташки до яично-олійною масі і добре перемішати.
Половину тіста викласти на припудренный борошном деко, намазати начинку, залишаючи вільними краю шириною 1-2 см.
Змастити краю білком і зверху викласти другий шар тіста, злегка притиснувши краю, щоб поєднати обидва пласта.
наколоти Вилкою верхній шар, потім намітити ножем на верхньому шарі пирога лінії, намагаючись не прорізати тісто наскрізь.
Змастити пиріг білком (або яйцем), збитим зі столовою ложкою цукру, посипати меленими фісташками і випікати в прогрітій до 210 градусів духовці близько 20 хвилин, поки не з'явиться золотиста скоринка.
Готовий пиріг краще подавати холодним.
Фото і рецет: Олена Покровська -
Інгредієнти:
для пісочного тіста:
маргарин (хорошої якості) 1 пачка (200 г)
цукровий пісок 3/4 склянки
яйце 1 шт.
сода 0,5 ч. л.
борошно 2 склянки
для начинки:
сир однорідної маси 400 г
яйця 2 шт.
цукрова пудра 3/4 склянки
ванільний цукор 1 пачка
цедра лайма
кисло-солодке варення або мармелад (у мене варення з аличі)
цукрова пудра (можна зі смаком кориці або ванілі) для посипання
Спосіб приготування:
Маргарин заморозити. Натерти на крупній тертці в миску. Всипати борошно. Додати цукровий пісок. Вбити яйце. Додати соду. Всю масу перемішати, скачати в кулю і поставити на 30 хвилин у холодильник.
Для начинки в ємність покласти сир, всипати цукрову пудру і ванільний цукор. Розбити яйця. Цедри лайма натерти і додати в начинку, все перемішати.
Форму для випічки змастити маргарином. Розділити тісто на дві частини, розкачати в однакові пласти. Покласти перший шар тесту у форму. Змастити тісто варенням.
Рівномірно розподілити по всій поверхні сирну начинку. Накрити другим шаром. Поставити форму з випічкою в духовку. Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Готову випічку вийняти з духовки, злегка охолодити і нарізати ромбами. Посипати ромбики цукровою пудрою і подати до столу.
Приємного апетиту! -
Нам знадобиться:
250г просіяного борошна;
125г вершкового масла;
сіль;
1 жовток;
5ст.л цукру;
750г кислих яблук (антонівка);
1 лимон;
2ст.л рома;
1ч.л кориці;
1 ст.л манки.
Приготування:
Висипте борошно на стіл, зробіть зверху поглиблення, додайте порізане на шматочки масло, щіпку солі, яєчний жовток, 2 ст.л цукру і замісіть тісто.
Потім закрийте його харчовою плівкою і на 30 хвилин поставте в холодильник. Це час потрібно для того, щоб затверділо масло, в результаті чого тісто не буде чіплятися до качалці при розкочуванні.
Зніміть з шкірку лимона і подрібніть її. Яблука очистіть, розріжте навпіл, видалити серцевину, поріжте на скибочки. Збризніть лимонним соком яблука, щоб вони не потемніли.
Додати ром, корицю, цукор, що залишився, цедру лимона, манці і все перемішайте.
Розігрійте духовку до 200 с. Поставте форму в холодильник. Дістаньте з холодильника і розкачайте тісто з нього коло.
Покладіть тісто у форму до висоти 2см, примніть пальцями. Зайве видаліть. Яблучну начинку рівномірно розподіліть по всій поверхні. Випікайте пиріг близько 40 хвилин.
Фото і рецепт: horo6aya